Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище "Пловдив" е с нови шефове, очакват се нови полети през 2019 г.

| обновено на 17.12.18 в 16:03

Ново ръководство има летище Пловдив от 14-ти декември, петък. Спас Шуманов поема поста изпълнителен директор на аеропорта на мястото на Христо Щерионов, а бившият депутат от ГЕРБ Стефан Дедев става председател на Съвета на директорите на летището. Заповедта е на министъра на транспорта Росен Желязков и е за срок от три години. 

Рокадата се налага, тъй като досегашният директор Христо Щерионов след спечелен конкурс става ръководител на Гражданската въздухоплавателна асоциация, която ръководи въздушния трафик на България. Чисто технологично ще минат от три до пет дни до вписването на промените в Търговския регистър, съобщи новият шеф на директорския съвет Стефан Дедев. 

Искаме да има пловдивски екип, който да е пристрастен към проблемите на литище Пловдив и да се опита да го развие, коментира Дедев. Той посочи, че в разговор с министър Желязков и ръководството на Гражданската въздухоплавателна асоциация са набелязани конкретни мерки за развитието на летище Пловдив, но те ще бъдат оповестени след Нова година. Стефан Дедев посочи, че целта е да се постигнат много по – добри финансови резултати. 

Това означава нови полети, тъй като те осигуряват средствата, коментира новият председател на Съвета на директорите на летище Пловдив.

Според кмета Иван Тотев двете рокади в директорския борд показват, че е търсена приемственост. 

Шуманов е в управлението от поне 5 години. Стефан Дедев също е служител на транспортното министерство като член на борда на Пристанище Русе.  Двамата са кадри на Министерството на транспорта. Важното е какво ще се случи с летището, ще помагаме и занапред, но на този етап няма да подновяваме искането си да ставаме собственици на аеропорта,  защото делата не са приключили. Има запитвания от нискотарифните компании и се надявам, че през следващата година ще увеличим полетите.

 Председателят на Фонда за развитие на летище Пловдив Пламен Спасов, който е и кмет на община "Родопи", е категоричен, че постоянната смяна на директорите не е добра за пловдивския аеропорт. Той заяви, че не разбира, не одобрява и не възприема краткосрочността на пребиваването на поста директор. 

За тия години аз вече не мога да им запомня имената на директорите, обобщи Спасов практиката си като председател на Фонда за развитие на летище Пловдив. 

Не съм доволен от развитието на летище Пловдив до сега, подчерта Пламен Спасов. Той изрази горчивината си, че от медиите научава за смените в директорския борд на летището, което обединението на общините подпомага.

В звуковите файлове можете да чуете коментарите на Стефан Дедев, Иван Тотев и Пламен Спасов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Производители от Пловдивско са основни доставчици на храни за хипермаркетите

Сдружението за модерна търговия представи в Пловдив резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  "Много често такъв тип непазарни мерки биват вдъхновени от други държави, но все пак ако една държава в ЕС вземе глупаво решение, ние не сме длъжни да го копираме". Така изпълнителният..

публикувано на 14.05.24 в 13:25

С 200 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски" (обновена)

С около 200 км/ч. се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.   Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард..

обновено на 14.05.24 в 13:10

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

обновено на 14.05.24 в 13:06

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12