Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите тапи са вече реалност

Затвориха част от бул. "Цар Борис Трети Обединител", задръстванията започнаха

Променят маршрутите на 12 автобусни линии от градския транспорт

| обновено на 27.12.18 в 18:25
4
Снимка: Севдалин Палаузов, Радио Пловдив

От днес част от централния бул. „Цар Борис Трети Обединител“ е затворен за движение заради изграждането на сцената за откриващото събитие на Пловдив – Европейска столица на културата на 12-ти януари.  Забраната за движение в участъка важи до 17 януари следващата година. 

Още в първите часове на новият режим, се образуваха задръствания по ключовите направления – на кръстовището пред тунела – север и в района на Сточна гара. 

Колони от десетки автомобили се образуваха по всички платна от двете страни на символичния квадрат в центъра на Пловдив, който се явява новият обиколен маршрут.  

В посоката от Баня Старинна към Сточна гара движението за колите  се отклонява по ул. Железарска, а  автобусите  от  12 линии на градския транспорт преминават надясно и наляво по булевард Шести септември по обиколни маршрути.  

В обратната посока, захождайки откъм Сточна гара към Тунела, автобусите също се разпределят в противоположните две посоки. Там  автомобилите имат достъп до светофарите на бившата "Патологична бременност", откъдето пак се отклоняват наляво и надясно, заобикаляйки затворения участък. 

Тези, в лява, западна посока, минават по тесните улички  зад Университета и се включват в ул. Авксентий Велешки, а завиващите надясно – в източна посока, се вливат в движението към ул. "Петко Д. Петков" и нагоре, към Понеделник пазара. 

Улица „Леонардо да Винчи“ в северна посока временно става двупосочна, но  със забрана за спиране и паркиране. 

Въпреки обходните маршрути, които са и единствено възможни, тясната улична инфраструктура по тях вече създаде напрежение и задръствания в пиковия час. 

Извънредният режим ще трае до 17-ти януари, заради дейностите по разглобяване на сцената  и прилежащата кула. 

Променят се и маршрутите на 12 автобусни линии, които минават през булеварда и тунела. Те са с номера 1, 4, 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99. 

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

Днес по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание. Началото на диспута е след новините в 10 часа, а темата: „Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България по пътя на успеха - стабилност и развитие. “ В диспута ще участват представители на..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Открива се фестивалът "Летерапопули"

Пилотното издание на фестивала за световна литература „Летерапопули“ стартира в Пловдив. До 7 октомври на емблематични за Старинен Пловдив пространства и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ пловдивчачни ще момгат да се срещнат със съвременни писатели от цял свят.  Първи гости на тазгодишното есенно издание ще бъдат Хосе Мануел Фахардо – Португалия,..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Карлово почита с изложба Евлогий и Христо Георгиеви

Община Карлово и Историческият музей организират изложбата „Евлогий и Христо Георгиеви – големите дарители на България“. Откриването е на 3 октомври 2024 г. от 17.00 часа в Историческия музей. В 10 пана, разположени в банери експозицията представя основни моменти от живота, стопанската, обществената и благотворителната им дейност. Акцент в изложбата..

обновено на 03.10.24 в 07:11

Отваря Есенен Базар "Капана"

"Есенен Базар 'Капана 2024" се открива днес на мостово съоръжение над ул. „Гладстон“ . И тази година проявата ще продължи 4 дни, до неделя.  Над 100 занаятчии показват своите изделия в сферата на натуралната козметика, лимитирани серии дрехи, бижута, аксесоари, свещи и др.  В първия ден на базар „Капана“ ще има и отворен урок по суинг танци. Ще..

обновено на 03.10.24 в 07:11

Община "Марица" получи 4 мил. лева за път до завод за авточасти

Държавата ще финансира изграждането на нова пътна връзка в община Марица. На днешното си заседание правителството отпусна 3 919 000 лева от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за път до завод за производство на автомобилни част от "Зиес Юръп".  Инвестицията по проекта е в размер на над 18 млн. лв. и се предвижда разкриването на 101..

публикувано на 02.10.24 в 16:52