Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трите императива на иновациите: наука, щастие, амбиция

На 21 февруари в Sofia Event Center за пета година ще се проведе форумът за иновации - Innovation Explorer 2019 г.

На 21 февруари в Sofia Event Center за пета година ще се проведе форумът за иновации - Innovation Explorer 2019 г.
Снимка: Innovation Explorer

Какво ще стане, ако в една зала влязат топ-шпионинът на ЦРУ, Робърт Беър, илюзионистът, Butzi, награждаваният лекар и хуманист от Мериленд, Стивън Томас, креативният директор на BBC, Дан Рамсден, дизайнерката Мену Сингхот Станфорд?

Ще започне петото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer.

Сред лекторите са и Елвин Гури, Кирил Петков, Морис Беканд, Родриго Олмедо, Анна-Рейес Менендес и много други.

Събитието за поредна година търси пътя на България към света на топ-иноваторите с добри примери, успешни истории и мотивация. Основните послания за 2019 година са обединени от 3 големи теми, които организаторите наричат трите императива на иновациите:

  Науката, за разлика от технологията, е абсолютно добро. Ученето за света и образованието са категоричен императив: безусловно морално задължение, без оправдание, за всяко общество, което иска да развива потенциала си. Иноваторите и изобретателите са новите съвременни герои, които трябва да бъдат поощрявани в търсенето на неизвестността.

  Технологии на щастието. Не създавайте технологии, които биха могли да увеличат страданието и потисничеството по света. Един от основните принципи на маркетинга сега се прилага и в иновациите. Трябва да мислим за технологии, които ”не навредят на никого и никъде”, дори когато е трудно да видим дългосрочните последствия, защото ако в дизайна на технологията влагаме добро, доброто ще бъде опазено и от хората, които я ползват.

  Иновации. Преди около 70 000 години в главите на съвременните хора настъпва промяна - генетична мутация или социална адаптация. Тя позволява следващото развитие на човечеството и това хората да бъдат амбициозни и да проектират сложни инструменти и изобретения, да търсят лек за рака; да се ускоряват, да живеят по-дълго, да пътуват за мисии към Марс, защото човечеството развива своя иновационен капацитет.

Как развиваме иновационния потенциал на България, колко хора трябва да бъдат увлечени по тази идея и кои са най-горещите новини от света на иновациите?Разберете само на 21.02.2019 на Innovation Explorer 2019.

Събитието се организира от Агенцията за иновации Innovation Starter и Капитал.

С генералната медийна подкрепа на Българско национално радио.

Генерални партньори на събитието са: UniCredit Bulbank, Kaufland България, Telenor България и Hewlett Packard Enterprise, operated by Selectium.

С подкрепата на SAP, Мicrosoft България, QuestersBMW България, Isobar, NESCAFE® Dolce Gusto.

Регистрация до изчерпване на билетите на: http://innovationexplorer.bg/




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!