Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка война с кал и компромати засяга морала на обществото

"Кривата на сензационните разкрития граничи с точката на пресищате и от един момент нататък всеки сандал бива пометен от хиперинфлацията на всеобщо съмнение  или дистанциране" написа в коментар за скандала "Ало, Банов съм!" главният редактор на портал "Култура" Тони Николов. 

Публиката е преситена и в един момент спира да разбира. Поразяващо е, че заживяхме по този начин в среда на компромати и кални думи, каза журналистът в разговор по темата.

Трябва да се прави разлика между журналистически и политически "разкрития", акцентира Николов.

Във всяка война с кал се засяга морала на обществото. 

Тони Николов цитира есето "Политически скептицизъм", писано през 1931 година от проф. Константин Гълъбов: "От особена полза, най-вече за нас, българите, би бил известен скептицизъм по отношението на диагнозите, които слагат политиците… Трябва да престанем да вярваме толкова много на преценките на своите политически водачи, да се приучим на самостоятелно тълкуване на фактите..." 

Политическият скептицизъм разяжда доверието в политическата система  и в крайна сметка опасно я срива, както показва и собствената ни история, припомни журналистът.

Чуйте разговора в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

В края на втория срок на учебната година е времето за образователните беседи за седмокласниците от Основно училище „Алеко Константинов“ - Пловдив.   Учениците вече преминаха през най-сериозното препятствие – двете национални външни оценявания по БЕЛ и по математика. Пътят към новото училище започва с правилния избор, какво ще учиш през следващите..

публикувано на 27.06.24 в 12:03

Най-логично е Румен Радев да връчи третия мандат на БСП

Позициите на парламентарно представените партии по време на консултациите при президента Румен Радев може да дадат предимства или да доведат до загуби, в зависимост от резултата на парламентарния процес. В момента никой не може еднозначно да определи какво ще се случи в парламента, тъй като това ще бъде резултат от сблъсъка на всички тези..

публикувано на 27.06.24 в 11:35

Има трикове, които да заобиколят тавана на надценката за хляба

Няма опасност масовият хляб да изчезне от пазара с въвеждането на 15% таван на надценката за трите най-масови печива – бял, типов и Добруджа. Това коментира Димитър Йолтов, управител на пекарна в Пловдив. Той добави още, че по-скоро ще се прибегне до трикове с цел да се заобиколи мярката, а това ще отвори вратите за голяма спекула. Един от..

публикувано на 27.06.24 в 11:20

Политиците ни спънаха за еврозоната, повишиха инфлацията

Инфлацията в България, заради която не изпълнихме всички 4 критерия за влизане в еврозоната, е изцяло политическа. Политиците са виновни за повишаването й. Те просто не искаха да сменим валутата в началото на 2025 г. Това коментира икономическият анализатор Светозар Гледачев по повод конвергентните доклади на ЕК и ЕЦБ за изпълнение условията..

публикувано на 27.06.24 в 10:25

Четири пъти "НЕ" за това Гергов да бъде реабилитиран в БСП

Пловдивският депутат от БСП Иван Петков – Бебето, който е и председател на ГС в Пловдив, препотвърди, че ако партията получи трети мандат, ще направи опит да предложи експертен кабинет, а при получаване на мандата от друга политическа сила, решение ще се вземе от колективните партийни органи. „Всичко е въпрос на хипотези, но има надежди и с..

обновено на 26.06.24 в 12:32