Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава да остави ли в ареста наркодилърите от Столипиново

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Трима от арестуваните по време на акцията срещу наркоразпространените в Столипиново застават пред Пловдивския окръжен съд.  Мъжете са 40, 43 и 51 години и са привлечени като обвиняеми за държане на половин килограм хероин. 

Обвинението срещу най-възрастния от тях е за извършване на престъплението при условията на опасен рецидив. Следобед магистратите ще разгледат поисканата от прокуратурата най-тежка мярка „задържане под стража“.  

Припомням, че акцията в сряда вечерта предизвика струпване на хора не само в пловдивския квартал, но и в Асеновград. От полицията отхвърлиха твърденията, че униформените са приложили насилие срещу жители на махалата. 

От ВМРО определиха като подбудител и организатор на безредиците общинския съветник Айри Мурад и сигнализираха ДАНС  за антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям.

Вицепремиерът и министър на отбраната  Красимир Каракачанов подкрепи  законовите действия на полицията, като в позицията си отбеляза има опити за изопачаване на действителността.  От своя страна пък  Мурад поиска оставката на Каракачанов с мотив, че  изказванията на вицепремиера  подбуждат към етническа омраза.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Местят концерта на Брегович от стадион "Ботев" в Панаира

Местят концерта на Горан Брегович на Панаира. Планираният за провеждане концерт на стадион “Христо Ботев” – „The best of Goran Bregovic“, ще се проведе на нова локация. Това съобщиха организаторите от ПФК “Ботев Пловдив”, като обявиха, че смяната на локацията е необходима и неизбежна. Музикалното събитие ще се проведе на 11-ти септември, на..

публикувано на 05.09.24 в 08:57

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27

Продължава гасенето на пожара край Белово

Продължава гасенето на пожара в местността „Ливада Бачия“ до пътя Белово - Юндола. Гори 6-7 декара иглолистна гора. На място са пожарникари, които гасят на ръка. Пожар пламна край пътя Белово - Юндола Продължава набирането на доброволци в общината за участие в гасенето – съобщи за Радио Пловдив кметът на Белово Стойко Стефанов...

обновено на 05.09.24 в 08:26

Съединение и Сопот честват годишнини

Две пловдивски общини – Съединение и Сопот, празнуват днес. В град Съединение продължават проявите, посветени на 139-та годишнина от обявяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, както и на 55 години от обявяването му за град. След издигането на знамената на площада започва тържествената сесия на ОбС –..

обновено на 05.09.24 в 07:40

Свързани новини

Вицепремиерът подкрепи действията на полицията в "Столипиново"

Изцяло подкрепям законовите действия на полицията и прилагането на закона с цялата му сила , заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в позиция, изпратена до медиите от пресцентъра на Министерството на отбраната.  Каракачанов припомня, че при полицейска акция на 30 януари на територията на пловдивския квартал "Столипиново" и на..

обновено на 31.01.19 в 16:30

В акцията срещу дрогата е арестуван и наркодилър от Асеновград

Наркодилър от Асеновград също е бил задържан в рамките на двудневната операция на полицията срещу разпространението на наркотици.  Във вторник бе задържан 32-годишен мъж, в чието жилище били открити над 700 грама амфетамини, около 200 грама марихуана и други наркотици. Мъжът е прокурорско задържане от 72 часа. Припомням, че снощи в рамките на..

публикувано на 31.01.19 в 16:30

Арестуваха четирима от "Столипиново" с половин килограм хероин

Четирима души са задържани при спецакция на полицията снощи срещу наркоразпространението в пловдивския етнически квартал "Столипиново" – съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.  Трима от тях са задържани до автомобил, в който впоследствие бил открит половин килограм хероин. Задържането на четвъртия..

обновено на 31.01.19 в 14:51

Среднощен екшън в Столипиново

Масирана полицейска операция в "Столипиново" предизвика вълнения в квартала снощи.  Десетки роми са излезли  по улиците "Правда", "Ландос" и "Крайречна", но до ескалация на напрежението не се е стигнало, увериха от Областната дирекция на полицията в  Пловдив.  Акцията е била насочена срещу наркоразпространението както в "Столипиново", в..

обновено на 31.01.19 в 11:14

ВМРО: Айри Мурад е подбудител на безредиците в "Столипиново"

ВМРО подава сигнал до ДАНС срещу общинския съветник от Пловдив Айри Мурад  за  "антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям“.   В официално обръщение от партията на вицепремиера  Красимир Каракачанов  посочват Айри Мурад като подбудител и организатор на снощните безредици в кв. „Столипиново“, последвали полицейската акция..

обновено на 31.01.19 в 16:20