Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави трима наркодилъри от акцията в Столипиново в ареста

Трима от задържаните при акцията с открития половин килограм хероин в Столипиново остават в ареста, реши Пловдивския окръжен съд. 

Това са  осъжданите вече за такива престъпления Георги Костадинов и Руслан Йосифов, както и неосъждания Виктор Янков, който е пренесъл наркотика в борсета. И тримата са от Кричим. 

Четвъртият, за когото първоначално имаше информация, че е задържан, е бил шофьорът на автомобила с пратката, но той е бил освободен.  

Съдия Петко Минев, отбеляза, че въпреки ранния етап на разследването, може да се направи обоснова предположение за авторството на престъплението. Няма опасност тримата да се укрият, но могат да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклоние, каквато поискаха адвокатите им. 

Определението не е окончателно. При обжалване и протест заседанието в Апелативния съд ще бъде на 7 февруари. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново агресия между шофьори

Моторист счупил страничното огледало на лек автомобил и ударил шофьора на колата на борсата в Първенец, съобщиха от полицията.  Полицейската проверка установила, че до агресията се стигнало след скарване между двамата.  Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление на полицията за хулиганство, а 25-годишният моторист е задържан..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово. Продължава гасенето на пожара край Белово Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27

Продължава гасенето на пожара край Белово

Продължава гасенето на пожара в местността „Ливада Бачия“ до пътя Белово - Юндола. Гори 6-7 декара иглолистна гора. На място са пожарникари, които гасят на ръка. Пожар пламна край пътя Белово - Юндола Продължава набирането на доброволци в общината за участие в гасенето – съобщи за Радио Пловдив кметът на Белово Стойко Стефанов...

обновено на 05.09.24 в 08:26