Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдив очаква чуждестранните туристи да се увеличат

Площад "Централен" в Пловдив
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пловдив разчита, че като Европейска столица на културата ще увеличи броя на туристите и ще раздвижи местната икономика.

8-10% е ръстът на туристите в града под тепетата в последните три години. Очакванията са увеличението да стигне до 12-15%.

На 8-и март започва събитието „Уикенд в Пловдив“, в което ще се включат културни институции. С него ще бъде даден старт на събитийния туризъм в Пловдив.

Любозар Фратев, председател на Управителния съвет на Съвета по туризъм - Пловдив:

„Строят се нови хотели, за миналата година имаме 11% увеличение на легловата база. Има какво да се очаква от градската инфраструктура. За съжаление летище Пловдив не е добре развито. Очакваме да се увеличат чуждестранните туристи. Културният календар е наситен. Пловдив става четирисезонна туристическа дестинация“.

Интервюто с Любозар Фратев можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Изследват психичното състояние на майката, пребила осиновеното си дете

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза на жената от Пловдив, малтретирала осиновената си дъщеричка на година и 9 месеца. Детето е прието в болница в събота вечерта, в кома и състоянието му и до този момент е критично – съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Много тежко остава състоянието на осиновеното бито дете

Детето, което е приемът в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив със съмнение за побой, остава в изключително тежко състояние.    Това съобщава пред Радио Пловдив Надя Танева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив. Тя припомни, че майката го е завела в болницата и то остава в кома. От „Социално подпомагане“..

обновено на 27.09.22 в 16:22

Пловдивска област има готовност да приеме още бежанци от Украйна

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев свика заседание на Областния съвет по сигурност във връзка със заповед на министър-председателя Гълъб Донев. Темата бе свързана с необходимостта от планиране на допълнителни дейности по приемане, настаняване и интегриране украинските бежанци на територията на област Пловдив. По данни на сектор..

публикувано на 27.09.22 в 16:01

Нов линеен ускорител заработи в Онкологичния център в Пловдив

Тържествено бе открит и осветен новият линеен ускорител в Комплексния онкологичен център в Пловдив.   Апаратът е последно поколение и е с пълен капацитет за лъчетерапия и с възможност за радиохирургия. Модерната техника е на стойност 5 млн. лв. и дава възможност за прецизно и щадящо третиране на различни тумори, обясни директорът на КОЦ доц...

обновено на 27.09.22 в 15:12
Снимката е илюстративна

Арестуваха две крадли в пловдивски мол

Две жени са задържани при опит да откраднат дрехи от магазин в пловдивски мол.  След идването на полицаите станало ясно, че два дни по-рано от същия магазин те успели да задигнат стоки на стойност около 1400 лева.  Жените са на възраст 18 и 26 години и са направили пълни самопризнания. Иззети са и част от откраднатите дрехи.   За случая е..

публикувано на 27.09.22 в 14:27