Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искаме да отпадне опрощаване на дълговете на Мюфтийството

| обновено на 13.03.19 в 09:54
Павел Шопов
Снимка: БГНЕС

Народният представител Павел Шопов от Атака казва дали ще се отменят спорните текстове от първото гласуване на Законопроекта  за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, които предвиждат опростяване на данъчни задължения на вероизповеданията.

Павел Шопов каза още: Предлагаме да отпадне клаузата за опрощаване дълговете на вероизповеданията. До 15 март е времето, в което могат да се направят поправки между първо и второ четене, ние от Атака ще обсъдим и коментираме тези текстове.

Заместник-председателят на Комисията по вероизповеденията и правата на човека в Народното събрание каза, че решително ще се противопоставят за това решение от първо четене. Ще го формулираме по подходящ начин юридически и ще влезе в пленарната зала, обеща Шопов. По думите му ще разговярят и с колегите им от ГЕРБ. От тях зависи дали ще отпаднат спорните тестове, смята народният представител.

От НАП съобщиха, че дълговете са 8 267 000 лева за всички шест вероизповедания, а само за Мюфтийството са 8 106 000 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Светлинно шоу озарява Царския дворец в Кричим

Паркът на Царския дворец в Кричим се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев. "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56
Кръстю Кръстев

Нарушенията на театрите в моя мандат са в прокуратурата

Директорът на пазарджишкия театър  е наказан административно заради нарушенията, открити при одита, извършен от инспектората на Министерство на културата. Това заяви в програма "Ден след ден" на радио Пловдив бившият министър на културата Кръстю Кръстев, който е и бивш директор на Драматичния театър в Пловдив. По думите му тази информация е..

публикувано на 03.10.24 в 16:36
Владимир Чуков

Има реална опасност от бежанска вълна от Ливан

Нарастващото напрежение в Близкия Изток притесни властта у нас. Служебният премиер Димитър Главчев свика в сряда Съвета по сигурността. Консултативният съвет за национална сигурност при президента също ще заседава извънредно утре. Ескалацията на военните действия в Близкия Изток и превантивните действия у нас коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 03.10.24 в 10:56