Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат сътрудничество в културни проекти

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева и сръбската й колежка Ася Мунтеан ще открият в Дома на културата „Борис Христов“ работна среща „Граждани и култура: Сливане. Трансформиране. Възраждане!" Партньори на събитието са Пловдив ЕСК 2019 и Нови Сад ЕСК 2021.  На форума ще се представят възможностите за финансиране по програмата „Европа за гражданите“.

Това е образователна платформа, обхващаща информационни семинари, лекции и срещи за създаване на партньорски мрежи, чрез които да се засили равнището на осведоменост, изграждането и развитието на капацитет и публики.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 25 - 31 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 25.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Яница Радева. Годината, която започна в неделя. 188 стр., ок.4А, Жанет 45, 2024. Мартин Касабов. Момчето, което завърза Луната на Земята. 200 стр. ок. 4А, Жанет 45, 2024. Миленко Йоргович. Херкулес. 168..

публикувано на 27.05.24 в 11:36

Италиански поети и художници от Салерно пристигат в Пловдив

Италиански поети и художници гостуват в Пловдив. От 11.00 ч. в Народна библиотека  „Иван Вазов“ те ще представят пред пловдивчани своите платна.   В изложбата ще бъдат показани красиви кътчета от Италия, като част от картините са издържани в стил импресионизъм. 7 са творците, който пристигат в Пловдив от Салерно. Част от тях са и художници, и..

публикувано на 27.05.24 в 06:42

Младежкият фестивал „Кръстопът“ с осмо издание в Пловдив

Осмият международен младежки фестивал "Кръстопът", който се организира от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, започва в сряда на 29-и май с концерта „Таланти“, от 18 часа в Концертна зала АМТИИ. Той е с участието на талантливи деца от Казанлък, от читалище „Възродена искра“ 2000 и школа „Вълшебни струни“. Те ще представят богата програма..

обновено на 26.05.24 в 12:26

Човеколюбието не трябва да изчезва в забързания 21 век

Ина Иванова - писател, поет и определяща се като "градски образ с женско лице", е тазгодишният носител на Награда "Пловдив" в раздел "Художествена литература и хуманитаристика". Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито! "Наградата е тежка отговорност, защото преди мен са я получавали автори, които много обичам и са ме..

публикувано на 24.05.24 в 17:21

От Пловдив до Ковънтри - винаги с книга и български дух

От ПУ "Св. Паисий Хилендарски", където защитава докторска степен по сравнително езикознание на славянските езици до Ковънтри, където преподава по математика и пише педагогически книги - такъв е пътя на елена Любенова, която поканихме за разговор на 24 май. В интервюто включваме и нейната дъщеря Емма Димитрова. Тя е родена в Англия, но говори чудесен..

публикувано на 24.05.24 в 12:36