Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” – в джаза сме с Мария Донева!

| обновено на 06.04.19 в 17:27

Тази събота „Алтер его” ще ви предложи сатирико-поетичен джем сешън със специалното участие на Мария Донева! Ще се интервюираме, ще импровизираме, и ще бъдем щастливи от факта, че сме „радио-разпръснати”. А край нас и в нас ще звучи много джаз, включително и на група JaP.bg, за която нашата гостенка превежда или пише текстове за песни.  

Мария Донева е родена  в Стара Загора. Завършила е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2009 година е драматург на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора. Работи по различни програми за арт-терапия с деца и с възрастни с различни ментални и физически заболявания и увреждания. Режисирала е пиеси в Държавна психиатрична болница „Доктор Георги Кисьов“, Раднево. 

Работила е по проекти съвместно с фондация „Бъдеще за децата с увреждания”, Казанлък. Поставяла е пиеси в Психодиспансера в Стара Загора, както и в театрална група „ВИЖ” към Съюза на слепите в България. Заедно с Марина Господинова, Венцислав Благоев и Антони Дончев през 2010 година създават проекта „Джазът пее на български“. От 2015 година води младежки литературен клуб „Без заглавие”.

Мария Донева е автор на много книги с поезия и проза, последните от които са: „Перце от дим”, стихотворения (2012 г.), „Заекът и неговата мечта”, поема за живота (2013 г.), „Шепа лъскави череши”, стихотворения (2013 г.), „Чисти стихотворения“ (2014 г.), „Тя се наслаждава на дъжда”, избрани стихотворения (2015 г.), „Любовта идва”, стихотворения (2016 г.), „Как спрях да крада”, кратки разкази (2017 г.), „Щастливи времена” стихотворения, (2018 г).

Екипът на „Алтер его” благодари на колегите от Радио Стара Загора за предоставеното студио, където бе записано интервюто с Мария Донева!

 „Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч..

„Алтер его” – защото всички сме в джаза!

Автор и водещ: Петър Краевски

Мария Донева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12
Никола Илиев

"Ботев" с един младежки и трима юношески национали

Офанзивният футболист на "Ботев" (Пловдив) Никола Илиев отново ще е част от състава на България U21. Селекцията на Александър Димитров ще гостува на два пъти в квалификации за Европейското първенство за младежи в Словения — на лидера в групата Германия и на Израел на 11 и 15 октомври. 20-годишният Илиев взе участие във всички осем двубоя от група "D"..

публикувано на 26.09.24 в 11:29
Христо Крушарски

Крушарски спря заплатите, иска 5 млн. лева и напуска

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви, че цената, срещу която ще предостави контролния пакет акции в клуба е 5 милиона лева. „Нека мисионерите като Константин Думанов, който също има бизнес, да извади пари, а не само да обикаля и да търси кой друг да ги даде и да ги налее в клуба. Аз спирам да плащам заплати на футболистите,..

публикувано на 25.09.24 в 16:25