Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Личната "Чесна" на Арабаджиеви под запор заради укрити данъци

Луксозната машина е 7-местна и нова струва около 3 млн. долара

Без луксозния си самолет може да остане Ветко Арабаджиев. Повод е поредното разследване на НАП за укриване на данъци срещу олигарха, става ясно от решение на Административен съд - Пловдив. С него магистратите потвърждават искането на данъчните власти за запор върху фирма "Виктория еър", собственост на Арабаджиеви.

До крайната мярка се стига след стартирала процедура в края на миналата година финансова ревизия в дружеството на от НАП-Пловдив. Повод според запознати са събрани улики при проверка на други фирми на фамилията. Макар ревизията да не е приключила, до момента са засечени нередности на стойност 26 237 лева. Следва налагане на обезпечителни мерки, с които фирмата е запорирана. Чрез адвокатите си Арабаджиеви моментално обжалват, но съдът в Пловдив оставя в сила искането на НАП.

Източници в приходната администрация твърдят, че самата проверка съвсем скоро ще приключи, а стойността на нарушенията може да нарасне. След това фирмата на олигарха има възможност доброволно да плати откритите задължения към хазната. От решението на съда става ясно, че "Виктория еър" няма почти никакви наличности по сметките си. За това може да се наложи разпродажба на имуществото. Сред тях е и луксозният бизнес джет "Чесна" 500, който според публикации в авиационнни издания се притежава от "Виктория еър". Баровската машина е 7-местна и нова струва около 3 млн. долара. Според медийни публикации Арабаджиеви притежават самолета от няколко години, пише в-к "България днес".

От съдебното решение не става ясно от какво точно са натрупани данъчните задължения на "Виктория еър". В същия момент името на дружеството се появява в ревизия на друга фирма, свързана с Арабаджиеви - "Виктория туристик". Макар и собственост на офшорки, фирмата от години менажира хотелската империя на олигарха, отчитайки милиони левове оборот.

Проблеми с данъчните имат и други фирми на Арабаджиеви. Сред тях и управляваната от дъщеря им Александра туристическа агенция "Виктория Холидейз". При проверката освен злоупотреби с ДДС и укриване на доходи на стойност минимум 61 000 лева изскачат и данни за злоупотреба с еврофондове.

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. В тържествената церемония се включиха Знеполският епископ Арсений, първи викарий на..

публикувано на 19.05.24 в 20:05

Съпричастност към хората, засегнати от ХИВ/СПИН, с бдение в 28 града

С бдение със свещи в редица градове в цялата страна тази вечер ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Свещите ще бъдат запалени на ключови места в населените места и ще бъдат наредени под формата на панделка - символ на солидарността към хората, които живеят с ХИВ/СПИН.  Бдението ще е от 20:00 ч. до..

публикувано на 19.05.24 в 17:31

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 16:21

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 19.05.24 в 16:21

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 16:20