Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войводиновци пак развяха знамената, сега възмутени от съда

Снимка: Кремена Данева, БНР

Десетки жители на Войводиново се събраха тази вечер в центъра на селото, за да изразят недоволството си от условните присъди, които получиха двамата роми, пребили 33-годишния военнослужещ Валентин Димов. 

Припомнямe, че през седмицата нападателите Борис и Асен Пакетови се признаха за виновни за нанасянето на средна телесна повреда и сключиха споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от съда. 

"Възмутени сме от това, че нападателите палучиха условни присъди", казаха жителите на Войводиново. "Необяснимо е за нас. Те ги пуснаха без нищо. Това е подигравка".

"Съдблената система не е на ниво" казаха още хората от Войводиново".  "За мен е смешно и недостойно към самия командос, който е смел и достоен човек".

"Искаме всички хора да си знаят задълженията и това да важи за всички във Войводиново, както българите ходят на училище и плащат данъци, така да го провят и другите", настояваха недоволните от правосъдието.

Кметът на селото Димитър Тосев заяви, че продължават съдебните процедури за премахване на незаконните постройки в ромската махала.

Акцията по събарянето започна след инцидента с военнослужещия в началото на януари и последвалите протести.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слаб земен трус е регистриран край Девин

Земетресение с магнитуд 2,6 е регистрирано в 01:09 ч. в района на град Девин, съобщава Националният сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.  Епицентърът е бил на 60 км от град Пловдив и на 140 км от град София.  Няма информация за пострадали хора или щети.

обновено на 07.05.24 в 11:08

Васил Божков е водач на листата на КП "Център" в Пазарджик

Бизнесменът Васил Божков ще е водач на листата на КП „Център“ в Пазарджик. Коалицията ще се яви на изборите на 9-ти юни с листа от 9 кандидати за депутати.  Вече са ясни и водачите на другите партии в областта. Листата на ДПС в Пазарджик този път оглавява досегашният евродепутат Искра Михайлова.  При БСП няма промяна - водачът на..

публикувано на 07.05.24 в 10:15

Завършват ул. "Д-р Георги Странски" в район "Източен"

Започва последният етап от ремонта на ул. „Д-р Георги Странски” в пловдивския район „Източен“.  До 9 юни се предвижда да бъде изцяло обновен участъкът от ул. „Коста Паница” до ул. „Генерал Радко Димитриев”.  За този период от време пътната отсечка ще бъде затворена да движение на моторни превозни средства, съобщават от общинското предприятие..

обновено на 07.05.24 в 07:06

Днес е последният ден за регистрация на листи за изборите 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 07:06

Слънчев майски ден ни очаква днес

Днес времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, според прогнозата на НИМХ.  В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб вятър от юг-югозапад.  Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24 и 29°...

публикувано на 07.05.24 в 06:21