Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромната щета е, че тук всеки може да си купи каквото си иска

Апартамент гейт взе още три оставки: на депутата  Делян Добрев, на зам. областния управител на София  и кмета на Созопол. Ще спре ли тази вълна с оставките в ГЕРБ, как се отразяват  те  на рейтинга на управляващата партия и защо не се постигна национален консенсус на КСНС при президента по темата за корупцията. Коментарът е на политическия пиар Армн Бабикян.

Как  точно няма да петниш ГЕРБ, оставайки в ГЕРБ ?  Това попита риторично Бабикян  повод обяснението за оставката на  Делян Добрев като депутат, но остава в ГЕРБ,  а я дава,"за да не се петни името му  и това на партията".

След като проспаха 10 от кризата с евтините жилища, сега част от осветените се правят на жертви, за да предизвикат съжалението а публиката, а в отбор Б са говорителите на ГЕРБ, които обикалят медиите и говорят за високия морал на ГЕРБ, за безусловната воля на премиера и как той реже главите наред. 

Подаването на оставки е последствие. Една партия трябва да издига почтени, а не непочтени хора. Това е вискокият стандарт, когато не селектираш подобни хора на власт.

Има два варианта, за да можем да си отговорим :  Едният вариант е, че председателя  на партията, който е основен селекционер,  заедно с Цветанов са толкова некадърни, че все избират все такива куци коне  с подронен морал. Другият вариант е да бъдат закриляни, точно такива хора, за да бъдат държани в зависимост. 

Не оставките ще  помогнат  на ГЕРБ, а Корнелия Нинова и несръчни заседания при президента, хора, които отявлено скачат от другата  страна и казват, ето видяхте ли,казвахме ви, това на какво прилича, а в момента . 

Когато този тежък, многомандатен разговор за корупция се превърне в мацаница между БСП и ГЕРБ / тук е и червения депутат Жаблянов, сделки на Корнелия Нинова/, но това не е разговор между БСП и ГЕРБ, не е ляво-десен разговор. Това е разговор между Обществото и тези, които са на власт в момента. В момента, в който мача е принизен  до ЦСКА - ЛЕВСКИ, вече националният отбор губи значение. 

Коруцията днес изяжда висшата структтура на властта. Когато Мария Капон като депутат предложи операция "Чисти ръце" като в Италия, последва смях и от ляво и от дясно, Станишев се усмихваше в кошарата на парламента.

Корупцията е въпрос на национална сигурност. И  това беше мястото на  президента на този Консултативен съвет,  а не да е в дует с Корнелия Нинова.  

Когато са корумпирани толкова висши етажи в държавата, тиова означава, че нейната нацонална сигурност е  тежко застрашена от влиянието на която и да е външна сила, която има собствени интереси.

Въпросът не е в петимата мигранти, които се  се разхождат на  границата, а  колко лесно мога да си купя аз, или вие,  един министър, или кмет, или заместник министър.

Тука всеки може да си купи каквото иска. Това е огромната щета, освен за гражданското общество, което вижда, че през корупция се успява, и за бизнеса, където са наясно, че 10-15 олигарси държат т.н. ни свободна икономика. Да не говорим за провосъдието.

Цялото интервю с Арман Бабикян е в звуковия файл. 


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивска митрополия е домакин на семинар "Социална свързаност и подкрепа"

Пловдивската митрополия е домакин на четвъртия заключителен семинар „Социална свързаност и подкрепа“.  Форумът има за цел да повиши информираността за социалните услуги, които църквата предоставя.  Проектът „Социална свързаност и подкрепа“ е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика и се изпълнява от..

обновено на 26.06.24 в 09:50

Обновяват уличното осветление в Асеновград

Община Асеновград започва да подменя уличното осветление в града по проект, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.  С нови LED осветители ще бъдат сменени 1747 стари натриеви, съобщи кметът Христо Грудев. По думите му предстои и подмяна на 128 електрически табла за улично осветление с нови, които имат вградени компоненти за..

обновено на 25.06.24 в 14:08

Силен ход за кабинет - Бойко Борисов да даде крачка назад

Как ще се конфигурира новото управление, или ще се наложи повторим изборите през есента, за сложните преговори, за правителство на малцинството лансирано от Бойко Борисов, говорим с политолога доц. Иван Начев . Доц. Начев каза, че поредните избори у нас донесоха умора от безкрайните гласувани през последните няколко години, както и това, че никой..

публикувано на 25.06.24 в 09:49

"Образователни маршрути-България" - от Атина до Пловдив

Ученици от Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина са на посещение в Пловдив по проект на Министерството на образованието и науката. Ние сме в града за пет дни, съобщи директорът на училището Мими Ничева .  МОН отпуска средства по проекта "Образователни маршрути-България", с него децата, които се обучават в български..

публикувано на 25.06.24 в 09:05

Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

Новият кмет на Панагюрище е Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, обяви Общинската изирателна комисия в Панагюрище. Гагов  води пред опонента си Никола Белишки от ГЕРБ-СДС с над 2 хиляди гласа.  За Желязко Гагов са гласували 5762 души или 28,62% от избирателите.  Така той  повтори победата си от местните избори през есента.  В първия..

обновено на 24.06.24 в 10:47