Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски финал за Купата! Ботев изхвърли ЦСКА с 9 души!

Ботев (Пловдив) се класира за финала на турнира за Купата на България, където ще срещне градския съперник Локомотив в сблъсък за трофея. Това се случва за първи път в историята на българския футбол.

"Канарчетата“ стигнаха до зрелищно и изключително драматично равенство 3:3 при визитата си на ЦСКА и отстраниха „червените“ с общ резултат 6:5. 

"Армейците" стигнаха до пълен обрат, от 0:2 до 3:2, но гостите изравниха в самия край, макар да бяха с едва деветима души на терена. Малко след почивката Филип Филипов бе изгонен заради втори жълт картон, а в заключителните минути същата съдба сполетя и Антонио Вутов, който протестира бурно срещу отсъждането на много пресилена дузпа в полза на домакините. 

Благодарение на нея те поведоха, ала скоро след това справедливостта възтържествува и Ботев стигна до гол, дело на Кристиан Димитров. 

Двубоят започна с минута аплодисменти в памет на Краси Безински и доста добре за „армейците”, които наложиха домакински натиск в първите минути. 

Събитията се развиваха главно пред вратата на Кайзер, а опитите за контраатаки на пловдивчани биваха спирани в зародиш от „червената“ отбрана. ЦСКА държеше инициативата до средата на полувремето, но грешка в 22-ата минута на Черниаускас промени коренно случващото се на терена. Вратарят на домакините изчисти много слабо топката и я прати право към Тодор Неделев, който не се поколеба, въпреки сериозната дистанция, да нанесе удар от воле и откри резултата на „Българска армия”.

Шест минути по-късно „армейците” получиха нов гол. Неделев започна атака през центъра и пусна надясно за Шопов, той напредна в наказателното поле и върна назад към точката за дузпа за Балтанов, а капитанът с плътен шут покачи преднината на своите.

ЦСКА положи много усилия да върне поне едно попадение до почивката, но отбраната на „жълто-черните” не се огъна под натиска и удържа ценния аванс до края на полувремето.

Скоро след началото на второто обаче Али Соу намали изоставането на ЦСКА, разписвайки се с добавка след силен удар на Тиаго. Това стана в 49-ата минута, а в 52-ата гостите останаха с човек по-малко, защото Филипов фаулира Енрике и получи втори жълт картон.

В 66-ата минута на терена се появи Евандро, който изравни резултата в 74-ата след чудесен пас на Рубен Пинто и плътен удар по диагонала – 2:2.

После вратарят на гостите се прояви с две майсторски спасявания, а в 84-ата минута ЦСКА получи позорна дузпа, след симулация на Енрике.

Вутов пък бе изгонен заради протестите си срещу решението, след което Соу реализира от бялата точка и направи обрата пълен – 3:2.

„Червената“ радост обаче бе твърде кратка, защото две минути преди края на редовните 90 защитникът на гостите Кристиан Димитров изравни с глава след корнер и прати Ботев на финала, който ще се играе на 15-и май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Цолов с нов триумф във Формула 3

Никола Цолов спечели втората си победа във Формула 3, след като триумфира в спринтово състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ в Австрия. Българинът стартира от третото място и запази позицията си зад съотборника си Кристиан Менсъл и Мартиниус Стеншорн в самото начало. Още в четвъртия завой обаче Никола напредна с една позиция, след като направи много силна..

публикувано на 29.06.24 в 18:09

Локомотив стартира с победа при Любослав Пенев

Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Любослав Пенев започна с победа в неофициалния си дебют начело на тим. „Смърфовете“ се наложиха над Струмска слава с 3:1 в първата си проверка за лятната подготовка. Срещата се изигра при закрити врата. През първото полувреме на срещата головете липсваха. Локомотив Пловдив излезе напред в резултата в 60-ата..

публикувано на 29.06.24 в 18:07

Локомотив привлече френски нападател

Локомотив Пловдив продължава селекцията си за новия сезон в Първа лига. Черно-белите привлякоха днес третото си ново попълнение. Това е френското крило Жулиан Лами. Той подписа договор за три години. Жулиан Лами е роден на 6 ноември 1999 г. в Брест, Франция. Юноша е на Брест. Състезавал се е за отборите на Родъръм, АФК Уимбълдън, Гримзби Таун, Енонис..

публикувано на 29.06.24 в 18:03
БТР специални гости на фамилния празник на Холдинг КЦМ 2000

Много настроение на семейния празник на Холдинг КЦМ 2000

Много настроение, вкусни гозби, игри за децата, танци и музика имаше на традиционния семеен празник на Холдинг КЦМ 2000 в местността "Копривките". По-смелите се качиха на седлата и направиха езда по кратък планински маршрут. Най-малките таланти бяха в арт работилницата, където рисуваха върху керамика и засаждаха цвета. Други се състезаваха в скачането..

публикувано на 29.06.24 в 14:51

Контролата на Ботев Пловдив с ЦСКА 1948 пропадна

Третата контрола на Ботев Пловдив с ЦСКА 1948, която трябваше да се изиграе днес, отпадна поради наводнен терен на стадион „Витоша“ в Бистрица. Наводненият терен е в резултат на проливните дъждове. Вместо това Ботев ще проведе тренировка тази вечер като част от лагера на тима в Правец. Следващата проверка на „жълто-черните“ ще бъде на 2 юли срещу..

публикувано на 28.06.24 в 18:21