Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Деня на храбростта и Българската армия

Вертолети от Крумово откриват военния парад на армията

| обновено на 06.05.19 в 09:30
Снимка: Ани Петрова, БНР

С тройка вертолети от авиобаза Крумово започва военния парад за Деня на храбростта и българската армия в София. 

Ще преминат транспортния ни самолет “Спартан” и  трите самолета „Пилатус“ от учебна авиационна база Долна Митрополия. 

По традиция ще прелетят и група самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево.

На площад „Александър Батемберг“ ще премине и сухопътната техника - бронирани машини, бронетранспортьори, танковете, ракетни комплекси. В тазгодишния парад се представя техника от Втората световна война.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР. Младата водачка се опитала да направи ляв завой, но изгубила управлението на колата и прегазила ученичката. Пострадалото момиче е било откарано УМБАЛ "Свети Георги",..

обновено на 07.05.24 в 13:13

Кристиан Вигенин и Иван Петков регистрираха листата на БСП в Пловдив

Водачите на листите на БСП за Европейски парламент – Кристиан Вигенин и за Парламентарни избори в Пловдив-град – Иван Петков регистрираха листата на социалистите в 6-та РИК. Те бяха придружени от останалите кандидати на БСП в града под тепетата. След Петков на второ място е Катя Стоилова, а на трето Теодора Николаева. В листата..

публикувано на 07.05.24 в 13:12
Снимката е илюстративна

Арестуваха трима хулигани, сбили се с полицаи в Пазарджик

В Пазарджик трима хулигани са арестувани след пиянска свада и бой с полицаи. Инцидентът е станал вечерта на Гергьовден в известния като ромски квартал „Изток“ след  подаден сигнал за шумно празненство.  На мястото веднага пристигнал автопатрул, който опитал да въведе  ред и призовал празнуващите да намалят кънтящата от мощна озвучителна уредба..

публикувано на 07.05.24 в 13:00

Днес е последният ден за регистрация на листи за изборите 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 12:48

ГЕРБ-СДС ще се борят за 4 депутатски места от Пловдив област

Това обявиха  Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и водачът на листата Цвета Караянчева, които регистрираха в РИК кандидатите за народни представители на коалицията.  Караянчева благодари за номинацията и заяви, че е щастлива да бъде начело на листите както за област Пловдив, така и за Кърдажли. Тя обясни, че ще прави кампания лице в лице,..

публикувано на 07.05.24 в 12:30