Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат постоянен арест за трима от хулиганите в Кърнаре

| обновено на 08.05.19 в 15:28


Районната прокуратура в Карлово е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима мъже от село Кърнаре. 

Те са привлечени като обвинями за хулигански действия и повреждане на кафе-апиритив в карловското село. 

Тримата на възраст 25, 32 и 37 години са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, посочват от прокуратурата. По своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм, допълват от държавното обвинение. 

Оттам уточняват, че 32-годишният мъж е привлечен като обвиняем и за закана за убийство. 

До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи. Предстои Районният съд в Карлово да насрочи заседание по искането на прокуратурата. 

Припомням, на 4 май група от около 30 цигани нападнаха с камъни, колове и ножове кафене в карловското село Кърнаре.
Там имало частно парти, затова заведението било затворено за външни посещения. Това ядосало циганите, които не били допуснати в кафенето. Пред заведението пристигнала още една група от 20 младежи, въоръжени с големи ножове. С колове и камъни те потрошили заведението.
Случаят провокира гнева на българите от Кърнаре, които излязоха на протест. Напрежението в карловското село остава.
По Радио Пловдив кметът на община Карлово Емил Кабаиванов каза, че тази вечер му предстои среща с протестиращите от Кърнаре. Комисия описва незаконните постройки в селото и утре най-вероятно около обяд ще сме наясно колко са, каза Кабаиванов, според когото става дума за около 40-50 постройки. 
Той припомни, че преди 10 години са поискали да има постоянен полицейски пункт в село Розино, който да гарантира поддържането на реда в селата от западната част на общината, където по думите  му живеят около 3000 роми. 
Нужни са и по-строги наказания, защото хора, които носят в ръцете си ножове и брадви, не са тръгнали за гъби, каза още Кабаиванов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С редица прояви Пловдив отбелязва Международния ден на детето

В Международния ден на детето Пловдив е изпъстрен с празнични събития и занимателни игри.  Програми за 1 юни са приготвили всички културни институти, а забавленията ще са както в Центъра и в Старя град, така и в парковете на всички райони.  Не само зрители, но и съавтори в събитията ще бъдат децата на Пловдив в голяма събитията, посветени на..

обновено на 01.06.24 в 08:55

Доброволците от 112 правят демонстрации на Гребната база

Днес и утре Доброволно Формирование „Пловдив 112“ към Община Пловдив  организира празник на открито, посветен на  Деня на детето и 5 юни – Деня на българския доброволец при бедствия.  На трибуните на Гребната база децата, младежите и всички пловдивчани ще бъдат запознати дейностите, оборудването и методите на работа при височинно спасяване,..

публикувано на 01.06.24 в 08:55

"Магията на детските усмивки" завладява Пазарджик

С целодневна празнична програма под мотото “Магията на детските усмивки” Пазарджик отбелязва Деня на детето. От 9 до 17 часа на площад “Константин Величков” (Тортата) има организирани редица музикални, творчески и забавни занимания.  Освен това се провеждат и съпътстващи събития, сред които са мащабният танцов шампионат Pazardzhik Dance Open..

публикувано на 01.06.24 в 08:49

Балон полита над града на Ботев Калофер, заря-проверка в Сопот

Децата в Калофер ще отбележат 1 юни с полет с балон над града на Ботев. Инициативата се организира от Съюза на парашутистите и е част от проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на поета и войводата. Началото е в 9.00 часа. По-късно малчуганите могат да се включат в рисуването на открито под мотото „Нарисувай ми бащино огнище“. По..

публикувано на 01.06.24 в 08:43

Юнска кампания за събиране на едрогабаритни отпадъци

Община Пловдив организира кампания през целия месец юни за разделно събиране на едрогабаритни отпадъци (стари дивани, фотьойли, матраци, мебели, дървени плоскости, дървени дограми и др.).  Кампанията се прави за първи път, като целта е всички граждани, които притежават такива отпадъци да ги предадат напълно безплатно на посочените места от 09:00..

публикувано на 01.06.24 в 08:12