Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киров и Акрапович: "Финалът е непредсказуем"

Финалът за Купата на България между Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) е непредсказуем, а двата отбора се познават отлично. Срещаме градския съперник и това прави мача по-различен, с по-специфичен заряд", заяви старши треньорът на "жълто-черните" Николай Киров на официалната си пресконференция преди мача на годината.

"Подкрепата на публиката има голямо значение както във всеки мач. Убеден съм, че феновете ни ще го сторят по най-добрия начин", добави Киров.

"Радвам се за този финал и то най-вече за хората, че ще могат да гледат дерби именно за Купата на България. Залогът в този мач е голям. Няма фаворити в такъв мач, историята го е показала. Ботев е сериозен съперник. Ние също разполагаме с добри изпълнители и ще го докажем на финала.

Знаем отлично качествата и възможностите на Тодор Неделев и съм решил как да се оправим с него. Ние трябва да гледаме нашите качества и ние имаме играчи, които съперникът трябва да пази. Няма какво да се пазим в този мач и ще играем за победа. Това става с офанзивна игри и вкарване на голове. Разбира се няма да хвърляме всичко напред, ще играем разумно.

Искам този мач да има феърплей, да покажем футбол и двата отбора. Направихме много нови неща, за да вървим напред. Отбора игра на това ниво, на което искам. Залогът е спечелването на Купата на България", заяви наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград задълбочи кризата в Локомотив!

Локомотив Пловдив и Крумовград завършиха при резултат 0:2 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. В началните минути на срещата опасните ситуации пред двете врати липсваха. В осмата минута Георги Каракашев влезе остро на Божидар Кацаров, но главният съдия Петър Кузев му показа само жълт картон. Четири минути след това Ангел Лясков отне топката от..

публикувано на 28.09.24 в 19:01
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18