Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста фермера от Болярино и ромите, крали в имота му

Десетки пъти съм обиран, полицаите ми казаха да пия една студена вода!


Фермерът от Болярино, който блъсна и уби в стопанството си 30- годишния Петър Гаджанов, остава в ареста. Съдът прие тезата на прокуратурата за умисъл при извършване на престъплението. 


В нощта на 11 срещу 12 май, в землището на с. Болярино,  кипърецът Димитракис Пирилис  съзнателно  е причинил смъртта  на един от групата роми, нахълтали във фермат аму, за да крадат крави, твърди прокуратурата. 

В съдебната зала днес обвинението беше категорично, че 60-годишният Пирилис трябва да остане в ареста, защото е извършил  умишлено убийство. Според прокурора, при по-лека мярка той би могъл и да избяга от страната, тъй като има само кипърско гражданство,  без българско.  

На това Димитракис Пирилис отговори, че отдавна е подал документи за постоянно местожителство. 

От своя страна защитата на фермера увери, че се касае за фатална случайност и нещастен инцидент, а не за умишлено убийство.

Самият Димитракис Пирилис заяви в емоционално обръщение към съда, че през 17-те си години у нас, е работил в много тежка за бизнес среда и е бил многократно обиран. 

От кражбите е понесъл и много загуби, а когато подавал сигнал и оплакване в полицията от там му отговаряли "да пие е една студена вода".

Междувременно Пловдивският районен съд остави в ареста  двамата роми, задържани за кражба край Болярино. 

28-годишните Ангел Гаджев и Ангел Иванов опитали да откраднат две крави от фермата на кипърския бизнесмен Димитракис Пирилис, заедно с трети съучастник, който починал, прегазен от колата на собственика. 

Прокуратурата поиска задържане под стража и за двамата, тъй като са имали предишни криминални прояви, а на местопрестъплението кравите били завързани с въжета.  

Гаджев е осъждан девет пъти, включително и ефективно за кражби, а Иванов е с условна присъда. Защитата пък поиска домашен арест за двамата, тъй като били отишли за люцерна. 

В крайна сметка съдът прецени, че са налице предпоставките за вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Определението подлежи на обжалване и протест, а при такива заседанието в окръжния съд се насрочва за 23-ти май. 

Двамата заловени крадци



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

публикувано на 19.05.24 в 14:33

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 11:19

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 11:19

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 11:19

Три предложения за "Почетен гражданин на Пазарджик", ОбС решава на 21 май

Проф. Тодор Балкански е сред номинираните за "Почетен гражданин на Пазарджик". Останалите две предложения са журналистът Иван Гарелов и скулптурът Спас Киричев.  Номинацията за посмъртното удостояване на проф. Тодор Балкански с отличието "Почетен гражданин на Пазарджик" е подкрепено от обществени организации и представители на медиите...

публикувано на 19.05.24 в 11:18