Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП е много повече от своя лидер Корнелия Нинова

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи във вторник на заседанието на Националния съвет да се стартира процедура за избор на председател на партията. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след проведените вчера европейски избори. За първи път изборът ще се случи по новия устав като за председател ще гласуват всички членове на партията.
Ще се явя на избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати, заяви Корнелия Нинова и добави, че партията се връща в Народното събрание.
Пред Радио Пловдив депутатът от БСП Александър Симов уточни, че наистина има оставка на Корнелия Нинова. Ще има избор за лидер на партията, но според устава от всички членове. Това е вот на доверие, защото Нинова ще участва наравно с другите кандидати. Симов припомни 2009-та година, когато БСП загуби изборите. Тогава Сергей Станишев не се оттегли и започнаха проблемите на партията. Сега Нинова постъпва политически коректно.  Александър Симов заяви, че не приема аргументите на Михаил Миков и Сергей Станишев и обвиненията за еднолични действия от страна на Нинова.

 Защо не говорят за своите действия и желанието Станишев да бъде коронован за водач на листата за ЕП? Сега ще има  отговор на въпроса. Социалистите ще решат кой да бъде председател и да ги води към следващи избори. Проблемът е, че разделението е само в широкото ръководство на БСП.

БСП е повече от лидера си. Не считам, че оттеглянето на Корнелия Нинова ще срути партията, но тя има какво още да даде.

Убеден съм, че предстои драматичен Национален съвет, знам какво ще кажат Михаил Миков и Георги Гергов. Тези хора са натоварени с история, която не се приема от социалистите. Оставката на лидера е върховно поемане на отговорност. Съжалявам, че членовете на други партии, никога няма да получат и усетят какво е свододата и демокрацията да взимат важни решения.

Интервюто на Антоанета Петричанска с Александър Симов е в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивските седмокласници с по-добри резултати по математика тази година

По математика резултатите на седмокласниците са най-високите спрямо предишните пет години и ни отреждат 5-то място в класацията, което е с една позиция нагоре, съобщи Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Тя допълни, че по БЕЛ регион Пловдив отстъпва с две позиции в класацията и е на 8-мо място спрямо предходната година. Тази година учениците..

обновено на 02.07.24 в 12:27

В ДПС има самоуправство, авторитаризъм, заплахи и страх

С декларации в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай, от когото областният съвет на партията в Пловдив свали доверието си заради незадоволителните резултати от изборите, излязоха местните организации в Асеновград, Кричим, Куклен и Първомай. Във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" декларации с искане за намесата на почетния председател..

публикувано на 02.07.24 в 11:50

Продължете образованието си в ПГВАД „Христо Ботев“ - Пловдив

ПГВАД „Христо Ботев“ - Пловдив, обявява прием за учебната 2024/2025г. Гимназията има водеща роля в професионалното обучение и успешно внедрява дуалната система на обучение.Училището получава международно признание, като съчетава умело занаята и творчеството, съхранява традицията и приема новостите. Целите, които се поставят - да се..

публикувано на 02.07.24 в 11:48
Любомир Стефанов

Кабинет с премиер Росен Желязков е амбициозна заявка

Като свръхамбициозна заявка определи политологът Любомир Стефанов проектокабинета с премиер Росен Желязков предвид ситуацията, при която ще им правителство на малцинството. В програма "Точно днес" на Радио Пловдив той посочи, че на този етап няма опит с работеща коалиционна  и политическа култура и тази заявка е твърде оптимистична.  "Но пък кой..

публикувано на 02.07.24 в 10:24
Ддоц. Екатерина Дамянова

Изборът на новия патриарх е изненадващ

Изборът на новия български патриарх Даниил беше изненада, защото хората в църковните следи и обществеността имаха нагласата, очакванията, убедеността, че фаворитите за този пост са други. Това може да породи много реакции, които вече виждаме, коментира в програма "Точно днес" богословът доц. д-р Екатерина Дамянова от  Богословския факултет на СУ..

публикувано на 01.07.24 в 11:14