Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков: Тошко Неделев може да достигне нашето ниво

Новият селекционер на националния отбор Красимир Балъков е оптимист относно шансовете на България за класирането на европейското първенство през 2020 година. Балъков ще дебютира начело на националите на 7 юни при гостуването срещу Чехия в квалификационна група "А". Три дни по късно България приема Косово на Националния стадион "Васил Левски".

"Няма какво да губим, 15-16 години не сме се класирали на голям форум. Имаме качествени футболисти и аз вече им придавам моя оптимизъм. Целта е класиране на европейското първенство. Знам, че това мое изказване може да ми забие 3-4 ножа след квалификациите. Но аз винаги съм бил оптимист", коментира Балъков.

Селекционерът на националния отбор отговори на въпросите на феновете специално за медийните канали на Българския футболен съюз. Специалистът е категоричен, че няма да допусне вмешателство в работата и увери, че ще има последната дума при определяне на състава.

"Това не може да се случи. Дискусии може да има, но няма как някой да ми реди състава. Последното решение е мое и така ще бъде до последния ми ден", каза Балъков.

"Българският национален отбор има плеймейкър и той се казва Тошко Неделев. Ако поработи още малко и може да достигне това ниво, което имахме ние с Йордан Лечков и Златко Янков", каза още Балъков.

"Мартин Камбуров е един много опитен футболист с много мачовете в Първа лига, а и голове. Не мога да кажа обаче дали би помогнал. Той много, много отдавна не е викан в националния отбор. За момента смятам, че това, което съм повикал, е окей и възможно най-доброто, което можем да вземем“, допълни Бала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград задълбочи кризата в Локомотив!

Локомотив Пловдив и Крумовград завършиха при резултат 0:2 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. В началните минути на срещата опасните ситуации пред двете врати липсваха. В осмата минута Георги Каракашев влезе остро на Божидар Кацаров, но главният съдия Петър Кузев му показа само жълт картон. Четири минути след това Ангел Лясков отне топката от..

публикувано на 28.09.24 в 19:01
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18