Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливни дъждове в 12 области, включително Пловдив и Пазарджик

| обновено на 10.06.19 в 07:29

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за днес в 12 области в страната. Това са Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Очакват се валежи до 20-30 литра на квадратен метър, а на отделни места и повече. 

От НИМХ предупреждават, че в областите Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково интензивните валежи ще бъдат главно в планинските райони. Ще има и гръмотевични бури. Възможни са градушки. 

В Пловдивска област се очакват до 20-30 л/кв.м количества дъжд, на места е възможно валежите да достигнат и до 50 л/кв.м.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват ново модерно общежитие за пловдивските затворници

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие ново затворническо общежитие към затвора в Пловдив.  Капацитетът на новото съоръжение е до 130 души. Има и ново преходно отделение за затворници, на които им предстои освобождаване.  Идейният проект предвижда и реконструкция на съществуващи сгради на територията на затворническото общежитие от..

публикувано на 05.07.24 в 08:24

Пловдив губи по давност неактувани имоти

Общинските съветници от групата на Продължаваме промяната – Демократична България в Пловдив отправиха от трибуната на местния парламент питане към кмета Костадин Димитров колко имоти в града под тепетата не са актувани като общинска собственост след влизане в сила на актуалната кадастрална карта и измененията на устройствените планове. Поводът е..

публикувано на 04.07.24 в 16:50

Строители откриха археологически находки под Бетонния мост

Старинни находки са открити при реконструкцията на жп линиите в Пловдив, които попадат в зоната под Бетонния мост. За момента са разкрити гроб и зидани стени, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на НКЖИ. На терена от 2 дни работи екип археолози от БАН, а утре се очаква комисия на място, която да определи параметрите на обекта. Дали..

публикувано на 04.07.24 в 16:07

Съдът "поряза" избора на общински съветници в Пазарджик

Административен съд – Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници в общината.  Според магистрлатите оспореното решение не е в съответствие с материалния закон относно отчитането на действителните и недействителни гласове и определянето на резултатите от гласуването за общински съветници. Изборният резултат би бил различен - защото не..

публикувано на 04.07.24 в 16:04

Полицията залови ало измамник, ограбил пенсионерка с 5300 лв

Пловдивските криминалисти разкриха и заловиха телефонен измамник, успял да излъже и ограби 5 300 лв. от възрастна жена.  На 9 юни пенсионерката станала жертва на познатата схема - телефонно обаждане от непознат, представил се за полицай. Той и съобщил, че синът й заедно със съпругата му са арестувани като причинители на тежка катастрофа и трябва да..

публикувано на 04.07.24 в 14:34