Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божана Апостолова: Книгата ми даде всичко, което исках

| обновено на 12.06.19 в 15:03

Щастлива съм, защото в страхотния дъжд на Античния театър, много хора дойдоха и седнаха на мокрите седалки, за слушат поезия на връчването на Орфеевия венец, каза издателката от Жанет 45 Божана Апостолова-  създател и организатор   на фестивала "Пловдив чете". " Боил / мин.на културата Боил Банов/ ми се обажда, вика ми," Божана, стоя под едно дърво, много вали", аз му викам  "и аз стоя под едно дърво", много съм щастлива, че хората дойдоха.

 Премиера на  последната поетична книга  на Божана Апостолова „Сама и обща – 75 стихотворения“ ще се състои тази вечер  в  Камерната зала на Драматичен театър Пловдив от 19ч.  

Творческата вечер отбелязва и 30 години издателска дейност на Жанет45.

За 30 години Жанет 45 издава 1500 книги и пето поколение писатели - Това е моят Орфеев венец, казва Божана. 

Книгата "Сама и обща" е имала своята първа среща с българската общност в Лондон. В нея са включени от всичките 1500 стихове на Божана Апостолова, избраните от нея 75, избрах ги така, когато затупти сърцето по няколко пъти, казвах си, това е стихотворението. 

Книгата ми даде всичко, което исках !

Интервюто с Божана Апостолова е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предстои "Музикално пътешествие" 2

С камерният концерт "Музикално пътешествие" 2, Сдружение "Изкуство във времето" приключва своя четвърти творчески сезон. Образователният концерт се осъществява с помощта на Община Пловдив и със съдействието на СУ "Христо Г. Данов", в чийто салон за изкуство ще се проведе, на 5 юни (сряда).  "Ще посетим много държави, за да се срещнем със..

обновено на 04.06.24 в 14:21

Свилена Тенева с изложба, вдъхновена от стиймпънка

Галерия „Възраждане“ представя първата по рода си в салона изложба, вдъхновена от стиймпънк културата – „Бъдеще в минало време“. Автор е младата художничка Свилена Тенева, за която тази изложба е дебютна за Пловдив. Свилена Тенева е родена през 1987 г. в град Стара Загора. Завършва Национална Художествена гимназия за изящни изкуства „Цанко..

публикувано на 04.06.24 в 11:54

Соня Йончева сe завръща в Пловдив с операта „Тоска“

Соня Йончева сe завръща в родния Пловдив за концертна гала с операта „Тоска“ от Джакомо Пучини в Античния театър.  На сцената ще и акомпанират оркестърът и хорът на Пловдивската опера, а съпругът на оперната дива Доминго Хиндоян застава на диригентския пулт. „ В Античния театър – това  толкова магично място ще почетем в един и същи ден..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Започва фестивалът "Made at the Academy" на АМТИИ

Пет впечатляващи арт събития представя в рамките на четвъртото си издание фестивалът Made at the Academy  на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Началото е на Римския стадион с откриване на изложбата „Академия 6.0 – 60 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство..

публикувано на 04.06.24 в 07:15

Нов живот за водните мозаечни фигури пред ДКЦ-V

Приключиха дейностите по реставрация и възстановяване на авторската мозаечна композиция на големия български творец Трифон Неделчев пред ДКЦ-5 в район "Тракия". Мозаечната композиция е във водната площ пред поликлиниката и е изработена през 1980 г.  В процеса на работата Трифон Неделчев възстанови, както над 40- годишните следи на времето, така и..

публикувано на 03.06.24 в 15:25