Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете, нахапано от бездомно куче, лежа два дни в болница

| обновено на 09.07.19 в 16:54

8-годишното дете от Асеновград, нахапано от агресивното животно, е получило разкъсна рана на крака и наранявания в областта на ухото, разказаха близки на семейството. След двудневни грижи в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Свети Георги", детето е изписано днес.

Инцидентът се е разиграл на улица "Отец Паисий" тази неделя. 

Около 18 часа момчето, заедно със свои приятели, се прибирало вкъщи, когато внезапно пред тях изскочило кучето и нападнало децата. 

Хора наоколо веднага се притекли на помощ, сигнализирали и на тел. 112. На място пристигнала линейка, която откарала пострадалото момче в болница в Пловдив.

За случая е сезирана Районната прокуратура в Асеновград, жалба ще баде подадена и до общинската администрация в града. 

Това е втора жалба срещу същото бездомно животно, нападнало друго друго дете няколко дни преди този инцидент.

Хората в района настояват за незабавни мерки и справяне с безстопанствените кучета, които все повече се множат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчева сряда и 25° в Пловдив

Днес от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България , ще превали краткотраен дъжд . В сутрешните часове на места по Черноморието и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните..

обновено на 09.10.24 в 08:34

ОбС обсъжда използването на изкуствен интелект в градския транспорт на Пловдив

Общинският съвет на Пловдив ще заседава днес. Съветниците ще гласуват предложение на градската управа за кандидастване с проект по програма „Европейска инициатива за градско развитие – Иновативни дейности“ на Европейската комисия. В проекта се включва използването на изкуствен интелект, с който Община Пловдив ще бори задръстванията в града и ще осигури..

обновено на 09.10.24 в 06:43

Рангел Бизюрев за пореден път се изправя пред съда по делото "Цалапица"

В Пловдивския Окръжен съд започва поредно заседание по делото „Цалапица“. То е срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийство на 24-годишния Димитър Малинов. Предишното заседание в началото на септември се провали заради отсъствието на основни експерти и вещи лица.  Очаква се днес те да се явят и дадат разяснения  по заключенията в проведените..

обновено на 09.10.24 в 06:43

Кола блъсна мотористка, тапа на "Пещерско шосе"

Мотористка е ранена при катастрофа на "Пещерско шосе".   Състоянието на водачката не е тежко. Откарана е в болница с травма на крака. Катастрофата е станала, след като кола е отнела предимството на мотора. Движението на "Пещерско шосе" е затруднено, образувала се е огромна тапа.

публикувано на 08.10.24 в 19:57

Обвиниха двама за убийството в Столетово

Двама мъже са задържани и и привлчени като обвиянеми за убийството в карловското село Столетово. През нощта в неделя срещу понеделник там, със следи от насилие,  бе открито тялото на 48 годишният Борис Кисьов. Той е издъхнал в наследствената му къща след нападение с нож.  Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово Задържаните за..

публикувано на 08.10.24 в 12:45