Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекцията по труда глоби бизнесмена Байрям Солак

С 1 800 лева беше санкционирана от Инспекцията по труда в Пловдив фирма на бизнесмена Байрям Солак. Глобата е наложена, затова че инспекторите са установили четирима работници без трудов договор да работят на строителен обект на фирмата. 

Байрям Солак. стана известен в публичното пространство като собственик на проблемния 16-декаров парк зад хотел „Санкт Петербург“.  Там преди месеци, с намерение за изграждане на паркинг, бяха отсечени доста дървета. Граждански протест обаче спря засега изграждането на паркинг. 

Конкретният случай с глобата заради нередовни строителни работници във фирмата на Байрам Солак касае строежа на жилищна кооперация до Стоматологичния факултет, съобщи директорът на Инспекцията по труда Атанас Чернаев. Припомням, че на същия строеж в началото на годината загина работник при трудов инцидент.

От началото на годината в Пловдив и региона са извършени над 200 проверки на строителни обекти, а констатираните случаи на работа без трудови договори са близо 70.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата чества празника Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна. Денят е празник на Чудотворната..

обновено на 02.07.24 в 08:18

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурните обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 08:18

Щрихи от миналото на Пазарджик в изложбата „Градски бит“

В Регионалния исторически музей в Пазарджик се открива изложбата "Градски бит", която представя миналото на града от Освобождението на България до промените през 1944 година.  Този период от новата ни история е представен чрез снимки, документи, илюстративни табла и вещи, включени са също гоблен и картини на пазарджишки художници. Изложбата..

публикувано на 02.07.24 в 08:17

Потушиха пожар на Младежкия хълм

Сигнал за пожар на Младежкия хълм е получен след 18 часа тази вечер на тел. 112.  Димът се е появил от горящи сухи треви и храсти по южния склон на тепето.  Теренът е труднодостъпен и скалист, има само един подстъп за автомобили и това е затруднило придвижването на пожарните коли.  Огънят е локализиран, а през нощта ще останат дежурни екипи, за да..

публикувано на 01.07.24 в 20:35
Рамадан Аталай

Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай защитиха Аталай

Декларация в подкрепа на депутата от ДПС Рамадан Аталай оповести общинската организация на ДПС в Асеновград. Тя е изпратена до почетния председател на Движението Ахмед Доган и е публикувана във Фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“.  В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния..

публикувано на 01.07.24 в 16:41