Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Марица (Пловдив) започва сезона като гост на Несебър

Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, Председателят на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев, председателите на останалите седем Областни съвета на БФС, президенти и треньори на клубовете взеха участие в състоялото се днес съвещание за новото първенство в Югоизточната група на Трета лига.

Първенството ще се проведе с 18 отбора, след като стана ясно, че изваденият от професионалния футбол Верея (Стара Загора) слиза на ниво областни групи в своя регион.

Беше теглен жребий за определянето на програмата в групата, а също така беше проведено и обучение с представителите на клубовете във връзка с въвеждащото се Електронно първенство на Трета лига.

Програмата е без междинни кръгове. Четири клуба - Левски (Карлово), Сокол (Марково), Хасково-1957 и Родопа (Смолян) изявиха желание да играят домакинските си срещи в неделя, а останалите 14 клуба - в събота.

Единствено 13-и кръг е насрочен за 24 октомври, четвъртък, заради предстоящите на 27 октомври местни избори. За вероятния балотаж на 3 ноември пренасрочването на срещите извън уикенда, ще става в зависимост дали в съответната община има или няма втори тур на изборния процес.

Созопол пък изяви желание да играе всичките си домакински срещи на електрическо осветление и затова те са насрочени с един час по-късно от останалите мачове в кръговете.

Резервните дати за изиграване на отложените срещи са 28 август, 25 септември и 16 октомври.

Срещата от 6-ия кръг Загорец (Нова Загора) - Атлетик (Куклен) е отложена заради участието на тима на Атлетик (Куклен) в друго, предварително обявено, футболно състезания. В програмата за кръга срещата е обозначена с условния знак за отложена среща. Според абзаца по-горе тази среща трябва да се изиграе на 25 септември, ако двата отбора нямат насрочени мачове за някоя от купите.

Миналогодишният втори в групата отбор на Созопол стартира първенството като гост на сериозния тим на Атлетик (Куклен), а изпадналият от Втора лига Несебър е домакин на Марица (Пловдив).

Ето и програмата за 1-ия кръг на новото първенство в Югоизточната Трета лига:
Левски (Карлово) - Гигант (Съединение)
Ямбол-1915 - Хасково 1957
Загорец (Нова Загора) - Розова долина (Казанлък)
Атлетик (Куклен) - Созопол
Димитровград - Борислав-2009 (Първомай)
Несебър - Марица-1921 (Пловдив)
Свиленград-1921 - Родопа-Смолян (Смолян)
ОФК Карнобат - Миньор (Раднево)
ФК Сокол (Марково) - Черноморец-1919 (Бургас)
Срещите от 1-ия кръг ще се играят на 3-и или 4-и август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ново помагало ни учи на емоционална компетентност

Деница Велкова е семеен консултант от Пловдив. Идеята за създаването на книгата "Пътуващият театър" с подзаглавие "Едно необикновено СЕМЕЙСТВО, на едно необикновено МЯСТО", се ражда в процеса на работа ѝ, с децата и техните родители. Книгата, наречена от нея, помагало за развиване на емоционална компетентност, цели да подкрепи развиването на..

обновено на 20.06.24 в 14:27
Антъни Уджа подсили

"Ботев" взе нападател с над 100 мача в Бундеслигата

Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател има впечатляваща кариера в Германия с отборите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, откъдето пристига в България.  Той има 136 двубоя и 30 гола в Бундеслигата, 114 срещи с 37 попадения във Втора Бундеслига и 24 мача и 7 гола за Купата. Уджа е..

публикувано на 20.06.24 в 09:33

Огняна Душева - бронзовата ни медалистка от Сеул 1988

Огняна Душева е родена на 20.12.1964 г. в град Свиленград. Печели бронзов медал на Олимпийските игри през 1988 г. в Сеул, Южна Корея, на дисциплината К4-500 м. През 1984 г. на Соцолимпиадата в Берлин, Германия, заема четвърто място на К2 с Иванка Бадалска и пето място на К4-500 м. На Световното първенство в Дуисбург, Германия, през 1987 г. взема..

публикувано на 20.06.24 в 08:35

Университатя Крайова чака Ботев при загуба от Марибор

Стана ясен съперникът на Ботев (Пловдив) за Лигата на Конференциите, ако "канарчетата" загубят от Марибор в Лига Европа. "Жълто-черните" ще се изправят срещу Университатя Крайова във втория квалификационен кръг на третия по сила европейски клубен турнир. В първия двубой загубилият от сблъсъка между Ботев и Марибор ще бъде домакин на румънците. Двубоите..

публикувано на 19.06.24 в 18:00

Природата оживява в музея

Първият по рода си Природонаучен панаир в Пловдив вече е факт. Събитието се организира от Регионален Природонаучен музей- Пловдив и е финалният щрих на проекта „Музеят – удивителен свят на разнообразието в природата и живота“. Този панаир представя всички проведени активности в рамките на проекта чрез презентации, видеофайлове, изложби и..

публикувано на 19.06.24 в 17:39