Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица разби с 6:0 Сокол за седма поредна победа

Марица (Пловдив) постигна убедителна победа с 6:0 над Сокол (Марково) в мач от 4-ти кръг от шампионата в Трета лига - Югоизточна група. Успехът идва три дни след отстраняването на същия съперник в турнира за Купата на България (3:0). Победата е четвърта поредна в шампионата и общо седма от началото на сезона, като “жълто-сините” нямат загубена точка до тук, а в шампионата възпитаниците на Борислав Караматев имат само един допуснат гол.

Попаденията за Марица отбелязоха капитанът Тодор Тимонов, Олджай Алиев, Милен Танчев, вратарят Илия Николов от дузпа, Георги Георгиев и Даниел Спасов.

Марица дели първо място със Загорец (Нова Загора) във временното класиране, като двата отбора са с пълен актив от 12 точки. Созопол и Черноморец имат по 10.

Следващата събота “жълто-сините” гостуват на Черноморец в най-интересния мач от програмата на 5-ти кръг. Двубоят е от 18:00 часа на едноимения стадион в Бургас. На 4-ти спетември Марица ще посрещне Локомотив (ГО) в мач от втория предварителен кръг в турнира за Купата на България, а при успех възпитаниците на Борислав Караматев ще премерят сили с ЦСКА на 1/16 финалите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ново помагало ни учи на емоционална компетентност

Деница Велкова е семеен консултант от Пловдив. Идеята за създаването на книгата "Пътуващият театър" с подзаглавие "Едно необикновено СЕМЕЙСТВО, на едно необикновено МЯСТО", се ражда в процеса на работа ѝ, с децата и техните родители. Книгата, наречена от нея, помагало за развиване на емоционална компетентност, цели да подкрепи развиването на..

обновено на 20.06.24 в 14:27
Антъни Уджа подсили

"Ботев" взе нападател с над 100 мача в Бундеслигата

Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател има впечатляваща кариера в Германия с отборите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, откъдето пристига в България.  Той има 136 двубоя и 30 гола в Бундеслигата, 114 срещи с 37 попадения във Втора Бундеслига и 24 мача и 7 гола за Купата. Уджа е..

публикувано на 20.06.24 в 09:33

Огняна Душева - бронзовата ни медалистка от Сеул 1988

Огняна Душева е родена на 20.12.1964 г. в град Свиленград. Печели бронзов медал на Олимпийските игри през 1988 г. в Сеул, Южна Корея, на дисциплината К4-500 м. През 1984 г. на Соцолимпиадата в Берлин, Германия, заема четвърто място на К2 с Иванка Бадалска и пето място на К4-500 м. На Световното първенство в Дуисбург, Германия, през 1987 г. взема..

публикувано на 20.06.24 в 08:35

Университатя Крайова чака Ботев при загуба от Марибор

Стана ясен съперникът на Ботев (Пловдив) за Лигата на Конференциите, ако "канарчетата" загубят от Марибор в Лига Европа. "Жълто-черните" ще се изправят срещу Университатя Крайова във втория квалификационен кръг на третия по сила европейски клубен турнир. В първия двубой загубилият от сблъсъка между Ботев и Марибор ще бъде домакин на румънците. Двубоите..

публикувано на 19.06.24 в 18:00

Природата оживява в музея

Първият по рода си Природонаучен панаир в Пловдив вече е факт. Събитието се организира от Регионален Природонаучен музей- Пловдив и е финалният щрих на проекта „Музеят – удивителен свят на разнообразието в природата и живота“. Този панаир представя всички проведени активности в рамките на проекта чрез презентации, видеофайлове, изложби и..

публикувано на 19.06.24 в 17:39