Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомира Ганчева е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив

АБВ издига самостотялен кандидат-кмет за община Пловдив, кандидати за кметове на някои райони и общинска листа. Заместник председателката на партията Любомира Ганчева е единственият различен кандидат-кмет от 2007-ма година досега, каза при представянето й областният координатор Владимир Маринов, а председателят на АБВ Румен Петков обяви, че предизвикателството е голямо, но и шансът е голям.

„За мен Пловдив освен роден град, е и кауза, не е службица“ – каза Ганчева, която е автор на проекта към общината „Пловдив за младите“, който награждава най-добрите бизнес идеи на млади пловдивчани вече 18 години. „Искам да видя развиващ се град с увеличаващи се доходи“, допълни тя и посочи, че според нея времето в града е застинало от 2001-2002 година..

Ганчева ще съсредоточи усилията си да спечели доверието на негласуващите пловдивчани, чийто брой посочи, че е около 160 хиляди. Сред акцентите на платформата й е създаването отново на общински транспорт, безплатен за пенсионери и учащи и спиране на презастрояването за сметка на зелените площи.

Мотивирайки политиките си, тя цитира и две класации – екологична и икономическа. Според първата Пловдив е на 3-то място в България по мръсен въздух и на 10-то в Европа. А втората, която е свързана с доходите на пловдивчани, нарежда града на 6-то място в страната, като го изпреварват Стара загора и Враца.

Разговорите с БСП за общо явяване на местните избори в Пловдив не са се случили, каза Владимир Маринов. В Перущица и Родопи обаче АБВ ще се яви заедно с БСП. В Асеновград партията ще е в коалиция с Воля, като ще издигнат общ кандидат-кметове за общината и някои населени места, както и общинска листа за съветници.

Румен Петков коментира и актуалната обществено-политическа  ситуация в страната, акцентирайки върху шпионския скандал и случаят БНР. Според него и двата вече са приключили:

„Няма държава, в която да има идентифициран шпионин и шпионоинът търчи из страната да дава интервюта и никой го не ще в ареста. БНР според мен само директорът още не знае, че вече не е директор.“

А целта на АБВ за предстоящия местен вот Петков обобщи така: „Голямата политическа битка е да спрем срастването на ГЕРБ с държавата“.  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 08:57

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 08:57

Честваме Петровден!

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители.  Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.  Петър се..

публикувано на 29.06.24 в 08:56

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27