Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Труден балотаж в Пловдив, от БСП ще решат битката

Едва на 4 ноември ще стане ясно кой ще управлява Пловдив

Снимка: БГНЕС

В края на септември броим заявките на кандидатите за общинска власт, изчисляваме влиянието на партиите и записваме прогнозите в утринната програма на Радио Пловдив.

Социологът Юлий Павлов, директор на Център за анализи и маркетинг с коментар преди старта на кампанията за основните политически партии, имена и проценти.

Юлий Павлов каза: Супер кратка кампания ни очаква за местните избори. Чак дотолкова съсена кампания не сме налюдавали до този момент.  На повечето места, както и в  Пловдив, и в София  включително до последните дни не се знаеше кои точно ще бъдат кандитати. Това е подигравка с избирателя. Това е уникално, което се случва.

В София общо взето ВМРО винаги е подкрепяло ГЕРБ. Самият Ангел Джамбазки беше съветник от листата на ВМРО, както преди това те са били със СДС. За договорка за избор в Пловдив на Славчо Атанасов това не мога да твърдя, и се съмнявам какво значи, при положение че най-вероятен е балотажът между Славчо Атанасов и Здравко Димитров. И какво ще напрвят ГЕРБ, ще спрат хората си от гласуване ли? Интригата в Пловдив е в това, че Димитров, който е харесван като кмет и областен управител ще бъде противопоставен на Славчо Атанасов, който пък ще разчита на подкрепата на БСП.  В Пловдив е възможно това правило: всички срещу ГЕРБ на балотажа. 

Юлий Павлов очаква, че от БСП например ще спечелят един или два областни града, но това ще зависи от подкрепата на ДПС. БСП ще имат по-добри резултати отколкото през 2015 г. 

Пловдив на балотаж на 3 ноември: Труден балотаж с неясен изход и отново до последния момент няма да знаем кой ще спечели.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Диспут за развитието на Пловдив в новия мандат по Радио Пловдив

“ “ Развитие на общината през новия мандат” ” е темата на последния предизборен диспут по Радио Пловдив в тази кампания, който се проведе на 24 октомври, четвъртък.  Диспутът може да гледате  на Фейсбук страницата   на Радио Пловдив.  Водещ е Елена Крушкова.

публикувано на 23.10.19 в 10:39

Да изберем хора с морал, сила и характер

Стефи Недевска е кандидат за кмет на район „Западен“ и общински съветник на „Демократична България“. За нея може да гласувате с бюлетина 66 и преференция 106. Тя се кандидатира за първи път за публична длъжност и е една от многото пловдивчани, търсили своята реализация в чужбина.  Стефи Недевска е автор на 4 книги и съорганизатор на..

обновено на 21.10.19 в 15:57

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори. То ще се провежда от днес до сряда включително в палата № 3 на Международния Панаир, съобщават от общинската администрация. В първия ден ще бъдат обучени членовете на секционните избирателни комисии (СИК) от районите “Западен“ и район „Централен“.  Утре обучението ще продължи в районите..

обновено на 21.10.19 в 15:56

Диспут за финансовата и данъчна политика по Радио Пловдив

“ Финансова и данъчна политика на местната власт”  е темата на поредния предизборен диспут по Радио Пловдив, който се проведе на 17 октомври, четвъртък.  Диспутът с участието на Петя Манева, кандидат за общински съветник от БСП в Пловдив, може да гледате  на Фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Водещ е Антония Попова . Още един предизборен..

публикувано на 14.10.19 в 14:54

Алексиев води пред Костов при изборите в "Северен"

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.   Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на..

публикувано на 14.10.19 в 11:23