Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военни самолети и хеликоптери летят над Пловдив

| обновено на 15.10.19 в 14:25
13
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Самолети и вертолети от българските Военновъздушни сили изпълняват полети на малка височина над площад „Централен“ в Пловдив. 

Първата репетиция се проведе между 11.30 и 12 часа, а следобед ще има втора - от 16.30 до 18 часа.  Това  е тренировка за готвената за 17 октомври демонстрация на бойна техника и оборудване, съобщават от Министерството на отбраната.

От вертолет „Кугър“ се спуснаха  командоси от 68 бригада „Специални сили“. Други войници от бригадата ще скочат с парашути.  По време на демонстрацията районът е отцепен, взети са и необходимите мерки за сигурност, увери бригаден генерал Димитър Иванов, командир на 24-та авиобаза.

Атрактивната акция и с парашутни скокове, е репетиция за планираната в четвъртък демонстрация на бойна техника и оборудване по повод кампанията за набиране на воннослужещи „Бъди войник “. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Асен Василев е водач на листата на ПП-ДБ в Пловдив. Втори е Йордан Иванов, а трети Стою Стоев. На четвърто място е Манол Пейков, а на пето Николай Гюров, който е градски лидер на ПП. Шестото място е за Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.  Влизаме в тази кампания с амбицията да победим ГЕРБ и да станем първа политическа сила в..

публикувано на 07.05.24 в 15:10

Нови две деца в Пловдив с коклюш, заболелите са вече 23-ма

Две деца на 14 и 10 години в Пловдив са заразени с коклюш през Великденските празници. Заболяването протича леко, учениците са на домашно лечение. И  двете деца са били имунизирани за коклюш. Те учат в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и Основно училище „Душо Хаджидеков“. Класовете им са поставени под карантина до 13 май..

публикувано на 07.05.24 в 15:07

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 13:13

Кристиан Вигенин и Иван Петков регистрираха листата на БСП в Пловдив

Водачите на листите на БСП за Европейски парламент – Кристиан Вигенин и за Парламентарни избори в Пловдив-град – Иван Петков регистрираха листата на социалистите в 6-та РИК. Те бяха придружени от останалите кандидати на БСП в града под тепетата. След Петков на второ място е Катя Стоилова, а на трето Теодора Николаева. В листата..

публикувано на 07.05.24 в 13:12
Снимката е илюстративна

Арестуваха трима хулигани, сбили се с полицаи в Пазарджик

В Пазарджик трима хулигани са арестувани след пиянска свада и бой с полицаи. Инцидентът е станал вечерта на Гергьовден в известния като ромски квартал „Изток“ след  подаден сигнал за шумно празненство.  На мястото веднага пристигнал автопатрул, който опитал да въведе  ред и призовал празнуващите да намалят кънтящата от мощна озвучителна уредба..

публикувано на 07.05.24 в 13:00