Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълшебна джаз фиеста в Радио Пловдив довечера!

Един от топ барабанистите на планетата - Ari Hoenig, пристига от Ню Йорк  за няколко концерта на Балканите. 

Той, заедно с Lakis Tzimkas – бас  и Jiannis Pavlidis – китара ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив от 19.00 часа.

Този концерт ще излъчим on line и на фейсбук страницата на Радио Пловдив

Това е първи live stream на събитие от афиша на "Камерна сцена Пловдив" и с него ще положим началото на една добра практика за всички приятели на джаза, "Камерна сцена Пловдив" и БНР - Радио Пловдив.     

Ari Hoenig е роден на 13 ноември 1973 година във Филаделфия и сяда на барабаните на 12-годишна възраст. Едва на четиринадесет той усъвършенства уменията си с други млади джаз музиканти в легендарни клубове, споделя сцената с артисти, като Herbie Hancock, Ivan Linz, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Dave Holland, Joe Lovano and Gerry Mulligan.  

 Ari Hoenig е автор и продуцент на три самостоятелни албума документиращи неговата изследователска природа и амбициозна почит към мелодичните възможности на ударните инструменти.  Днес, Ari Hoenig продължава да надгражда концепциите на тези два записа, като свири до голяма степен импровизирани солови концерти, използвайки обикновен комплект барабани.   

Концертът в Радио Пловдив е с подкрепата на Община Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Младежкият фестивал „Кръстопът“ с осмо издание в Пловдив

Осмият международен младежки фестивал "Кръстопът", който се организира от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, започва в сряда на 29-и май с концерта „Таланти“, от 18 часа в Концертна зала АМТИИ. Той е с участието на талантливи деца от Казанлък, от читалище „Възродена искра“ 2000 и школа „Вълшебни струни“. Те ще представят богата програма..

обновено на 26.05.24 в 12:26

Човеколюбието не трябва да изчезва в забързания 21 век

Ина Иванова - писател, поет и определяща се като "градски образ с женско лице", е тазгодишният носител на Награда "Пловдив" в раздел "Художествена литература и хуманитаристика". Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито! "Наградата е тежка отговорност, защото преди мен са я получавали автори, които много обичам и са ме..

публикувано на 24.05.24 в 17:21

От Пловдив до Ковънтри - винаги с книга и български дух

От ПУ "Св. Паисий Хилендарски", където защитава докторска степен по сравнително езикознание на славянските езици до Ковънтри, където преподава по математика и пише педагогически книги - такъв е пътя на елена Любенова, която поканихме за разговор на 24 май. В интервюто включваме и нейната дъщеря Емма Димитрова. Тя е родена в Англия, но говори чудесен..

публикувано на 24.05.24 в 12:36

В "Срещите" за леността, потреблението и лъжливите образи

Преизвестно е - животното обитава среда, човекът си е съградил свят. За българския свят, ден след знаковата дата 24 май, с проф. Атанас Семов отваряме дума и се питаме наистина ли българинът днес ляга все по-дълбоко в леността на потреблението?  И както казва един друг професор: "Ляга и се завива през глава с покривалото на лъжливите образи".  А..

публикувано на 24.05.24 в 10:26

Ръчно калиграфско изписване в къща музей "Хр. Г. Данов"

Регионалният исторически музей – Пловдив кани на демонстрация на ръчно калиграфско изписване. Тя се проведе в къща  музей „Христо Г. Данов“. Ще бъдат показани  принципите на този вид ръкопис за старобългарско уставно писмо и за ренесансовия шрифт Канчелареска (Cancellaresca) във варианта му на кирилица.  Желаещите могат да направят своите..

публикувано на 24.05.24 в 09:00