Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бунарджика обезопасен с 60 камери за видеонаблюдение

30 камери за видеонаблюдение са монтирани по алеите на хълм Бунарджика. Проектът  за изграждането на системата  за сигурност е на стойност 60 000 лв. Новите съоръжения ще бъдат свързани със системата за видеонаблюдение в община Пловдив, за да не бъдат допускани вандалски прояви, уточни кметът Иван Тотев.

В ход е и процедура за закупуване  на камери за обезопасяване на цялата зона от Голямата епископска базилика до Скобелева майка. По новите тротоарите на булевардите „Мария Луиза“ и „Шести септември“ вече са поставени  кабели, които предстои да бъдат свързани с камери за видеонаблюдение. 

Представителят на фирмата, предоставила камерите, Никола Гечев подчерта, че използваната техника е с много качествени параметри, които  спомагат заснетите от камерата нарушители да бъдат бързо разпознати.

По думите му, съществуващата инфраструктура  спомага за надграждане и разширение на системата, както и за изграждането на безплатна интернет зона. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдът отмени уволнението на ст. комисар Васил Костадинов

Пловдивският Административен съд отмени  като незаконосъобразно уволнението на бившия началник на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов. Той бе уволнен дисциплинарно през октомври миналата година, а като причина бе изтъкнато  първоначално забавеното разследването на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  Именно това предизвика..

обновено на 05.06.24 в 11:41

Президентът откри "Хемус", износът ни на отбранителни продукти бележи 30 % ръст

Военната ни индустрия има важни икономически и социални измерения. Тя осигурява и националната сигурност на страната ни. Тази година изложението има особена стойност. Разпалване на нови военни конфликти в различни точки на света и пълномащабната война Русия - Украйна изправят отбранителната индустрия пред големи предизвикателства. Само с обединяване..

обновено на 05.06.24 в 11:13

Отложиха делото "Дебора" заради неявили се свидетели

Днес трябваше да бъдат разпитани един от полицаите и още няколко свидетели, а след това и експертите, изготвили експертизите по делото.  Тъй като част от призованите свидетели не се явиха, прокурорът от старозагорската районна прокуратура Ивелина Косева настоя пред съда да започнат разпитите на вещите лица, които бяха в залата, но адвокатите на..

публикувано на 05.06.24 в 10:43

Нова детска градина откриха в пловдивския район "Тракия"

Най- големият подарък за моя рожден ден е откриването на филиала на ДГ "Червената шапчица" в район "Тракия", това каза кметът на Пловдив Костадин Димитров, който днес става на 49 години.  Две години продължи строителство и обзавеждането на сградата, която е до блок 126. 4,7 млн. лева са вложени в този нов обект, където ще има осем групи за децата от..

публикувано на 05.06.24 в 10:35

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излизат на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното Стоил..

публикувано на 05.06.24 в 08:59