Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Мелемов взе нов мандат в Смолян

| обновено на 04.11.19 в 17:04

Николай Мелемов спечели пореден мандат за кмет на Смолян. 56, 73 % вот е резултатът на кандидата от ГЕРБ в балотажа срещу Стефан Сабрутев от "БСП за България", който взе 40,52 на сто от гласовете. Не подкрепиха никого 2, 75 % от местните.
 

Очаквах да бъда преизбран, предизборната кампания мина нормално, на чудеса не съм се надявал, така Мелемов коментира резултатите от балотажа. Като пропуски до момента той открои обслужването в общината и темпа на работа, които ще коригира.

Приоритети в третия му мандат ще бъдат чистотата на въздуха, защото в момента голяма част от жителите на община Смолян се отопляват на дърва. За тази цел предстои реализация на големия екопроект за подмяна на печките с твърдо гориво с екоотопление. Решаването на проблемите с трафика чрез нова организация на движението и снегопочистването са също част от спешните задачи на новия стар кмет на Смолян.

След четири години Смолян ще бъде още по- подреден, чист, спретнат, проспериращ и отворен към Гърция град, обеща Мелемов. 

Той подчерта, че общината е с ниска престъпност, привлекателно място за млади хора и за отглеждане на деца. Кметът призова бизнесът да увеличи доходите на работещите, за да останат гражданите в общината. 

Николай Мелемов заяви, че в общинския съвет ще разчита на подкрепата на личностите, а не толкова на политическите сили. 

Кметове на ГЕРБ ще управляват пет общини в област Смолян, трима от ДПС, един независим и един, издигнат от местна коалиция с участието на БСП и ДПС. Това сочат окончателните резултати от местния вот в 10-те общини в област Смолян. Осем от досегашните общински кметове са преизбрани за пореден мандат.

Преизбрани са досегашните кметове от ГЕРБ Мирослав Янчев в Златоград, Милен Белчев в Баните, Елин Радев в Доспат. Новият кмет на Чепеларе е Боран Хаджиев /ГЕРБ/. ДПС запазва кметовете си Мустафа Караахмед в Борино, Фахри Молайсенов в Мадан, Румен Пехливанов в Рудозем. 

Издигнатият от местна коалиция с участието на БСП и ДПС Здравко Иванов е новоизбраният кмет на Девин. Досегашният независим кмет на Неделино Боян Кехайов също продължава с пореден мандат.

В община Доспат не само кметът, но и всички 12 съветници са от ГЕРБ. Партията е първа политическа сила в общинските съвети в Баните, Златоград, Смолян, Чепеларе. ДПС има самостоятелно мнозинство в местните парламенти в Борино, Мадан, Рудозем. 

Коалицията между ДПС и БСП в Девин е с най-многобройна група съветници. В община Борино разпределението на мандатите в Общинския съвет е 8 места за ДПС и 3 за ГЕРБ. В Мадан ДПС има 11 съветници и по двама от АБВ, ГЕРБ и "БСП за България". 

Общинският съвет в Смолян се формира от 11 съветника от ГЕРБ, 7 от местната коалиция "Новото време", 6 от "БСП за България", 3 от ДПС и 2 от ЗНС.

Интервю с Николай Мелемов можете да чуете в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Войнягово и Ново Железаре избират нови кметове

Частични избори за кмет се провеждат днес в село Войнягово, община Карлово, и в село Ново Железаре, община Хисаря. До предсрочния вот във Войнягово се стигна, тъй като досегашният кмет Тодор Танковски беше осъден за кражба. Той получи условна присъда за присвояването на печка тип „камина“ от пенсионерския клуб в селото.  В момента..

обновено на 20.10.24 в 08:27

20 октомври е Световен ден за борба с остеопорозата

По повод Световния ден за борба с остеопорозата 20-ти октомври четири общини в Пазарджишка област организираха измервания на костната плътност. Кампанията в Белово, Ракитово, Велинград и Пещера започна в началото на октомври и е по инициатива на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и асоциация „Жени без остеопороза“.  Измерена е костната..

обновено на 20.10.24 в 08:27

Шоу програми и забавления в последния ден на „Пловдив Зоо Експо“

Днес е последният ден от най – мащабното изложение за домашни любимци и любители на животните в България „Пловдив Зоо Експо 2024“. То се провежда в Палата №3 на Международния панаир в Пловдив и събира хиляди посетители и специалисти в зоо-индустрията.  Според програмата на изложението неделята е денят за шоу програми, концерти и забавления...

обновено на 20.10.24 в 08:27

Пловдивски медици станаха „Лекар на годината“

Проф. Мария Токмакова спечели наградата „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на официалната церемония в Националния исторически музей.  Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и заместник-ректор на Медицинския университет.  За дългогодишния си принос в медицината бе отличена..

обновено на 20.10.24 в 08:27

Майката на убития Митко от Цалапица с последен опит за обрат на процеса

Близките, роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица отново се събраха на пореден протест пред прокуратурата в Пловдив тази вечер.   Той е  под надслов „Справедливост за Митко“.  Тяхното основно искане е незабавна промяна на обвиненията към двамата братя Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастничество в убийството...

обновено на 19.10.24 в 19:17