Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще превърна Брезово в електронна община

„Беше доста трудна кампания, но когато човек умее да представя добре идеите си и когато работата му се вижда с 4 години назад, тогава нещата стават“ – заяви в интервю за Радио Пловдив новоизбраният кмет на община Брезово Христо Енков, който победи опонента си от БСП Калин Калапанков с 61,23%.

Енков, който досега беше кмет на брезовското с. Свежен, представи приоритетите си като кмет на община Брезово.

„Искам първо да създам добър екип. След това ще наблегна на образованието, инфраструктурата, културата, спорта, работата с малцинствата и на проблемите в образованието. Трябва да задържим младите хора в общината“ – заяви Енков.

Той заяви, че ще работи за модернизация на общината и превръщането на Брезово в електронна община.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Атрактивна лятна ваканция за децата организират в Пазарджик

Общинският детски комплекс в Пазарджик организира целодневна лятна програма за децата. Тази година тя е под името „Здравей лято“.  Програмата ще стартира на 3 юни и ще продължи до 13-ти септември. Тя е изготвена така, че да съчетава образователни, културни и спортно-развлекателни занимания, като за целта се привлечени квалифицирани и мотивирани..

публикувано на 27.05.24 в 10:24

Започва рязането на клони и дървета по ул. "Скопие"

От днес започва оформяне на короните на дърветата по улица Скопие. За да не се пречи на трафика в най-натоварените часове, то ще се извършва във времето между  9 и 15 ч. Това се налага заради множество оплаквания от автобусни и други шофьори, че увисналите корони пречат на движението и на места скриват знаците – заяви по Радио Пловдив кметът..

публикувано на 27.05.24 в 09:49

Открива се кампанията "Пловдив - град на доброто"

В 12:00 часа започва кампанията „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под егидата на кмета Костадин Димитров. Новата локация е площадът пред Община Пловдив, където учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще събират номинации. Участие в откриването ще вземат фолклорен танцов ансамбъл “Тракийска..

обновено на 27.05.24 в 07:00

Започват "малките матури" за четвъртокласниците

Днес и утре национално външно оценяване в края на 4 клас по български език и литература и по математика. На „малките матури“ се очаква да се явят около 55 000 ученици. Децата трябва да покажат наученото чрез решаване на тест в рамките на 60 минути. За учениците със специални образователни потребности времето за решаването на теста е 90..

публикувано на 27.05.24 в 06:59

Кръгла маса срещу домашното насилие в Смолян

Кръгла маса - за превенцията на домашното насилие организира Клуб "Родопчанка" в Смолян.   Повишаване на осведомеността за този социален феномен като тежко престъпление е темата на форума, който ще се проведе в конферентната зала на Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян.   Целта на събитието е да са обединят представители на..

публикувано на 27.05.24 в 06:38