Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Демократична България" настоява МС да отстрани Дани Каназирева от поста

ДБ не иска Дани Каназирева за областен управител

От партията не искат договорки на тъмно

Назначаването на Дани Каназирева за областен управител е недопустимо. Недопустимо е такъв отговорен пост да се предоставя в ръцете на политик с такава политическа история зад гърба си. Това се казва в позиция на "Демократична България" - Пловдив.  

От организацията призовават Министерския съвет да упражни правомощията си на решаващ орган и да отстрани Дани Каназирева от поста. В текста се отбелязва, че предложението за назначаването ѝ не е било включено в публикувания на сайта на правителството дневен ред на днешното му заседание, въпреки че е определено в медийните информации като решение на Министерския съвет.

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите и е сравнимо с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, се казва още в позицията на Демократична България. 

Организацията отбелязва също, че в днешните медийни текстове по темата историята на Дани Каназирева в местната политика е разказана накратко – с начало в ГЕРБ, през обвинения за прокарване влиянието на Георги Гергов, основаването на собствената ѝ партия и накрая пак ГЕРБ. 

От друга страна съвсем прясна е и безобразната манипулация на екзитполовете в изборния ден, поставяща я на второ място след водещия в прогнозите кандидат за кмет на Пловдив – Здравко Димитров, добавят от Демократична България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив е с по-високи резултати по математика в 7. клас

По математика резултатите на седмокласниците са най-високите спрямо предишните години и ни отреждат 5-то място в класацията, което е с една позиция нагоре, съобщи Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Тя допълни, че по БЕЛ регион Пловдив отстъпва с две позиции в класацията и е на 8-мо място спрямо предходната година. 11 ученици в 7 клас имат 100..

публикувано на 02.07.24 в 11:07

57-годишен шофьор е в болница след катастрофа в Асеновград

Катастрофа затруднява движението на изхода на Асеновград в посока Поповица, съобщават от МВР в Пловдвив. Пътният инцидент е станал на ул. „Цар Иван Асен II", а сигналът е получен около 8 ч. тази сутрин.  По неизяснена все още причина лек автомобил „Опел“ с 57-годишен мъж зад волана навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек..

публикувано на 02.07.24 в 09:55

Отличават най - добрите хора в Пловдив

Кметът Костадин Димитров ще отличи добрите хора от тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“.  Номинациите са в четири категории - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.  Инициативата се провежа за 14-ти път и се организира от  Асоциацията на хората с редки болести, Професионалната гимназия..

публикувано на 02.07.24 в 08:35

Празник на Чудотворната Бачковска икона

В Бачковския манастир ще бъде отслужена архиерейска богослужба в чест на празника на Чудотворната Бачковска икона на пресвета Богородица. В съборния храм на манастира литургята ще отслужи игуменът на обителта епископ Сионий. На 2 юли църквата чества празника Полагане честната дреха на Пресвета Богородица във Влахерна. Денят е празник на..

обновено на 02.07.24 в 08:26

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурните обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 08:26