Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за 6 милиона лева в "Централен" чакат финансиране

Новият мандат на кмета на "Централен" Георги Стаменов започва с бърза ревизия на обекти, които се изпълняват в момента. Целта е приключването им до настъпването на зимата. Подготвят се и проекти, с които районът да кандидатства за финансиране пред голямата община. Сред тях са цялостното възстановяване на хълм Бунарджика и на Сахат тепе. Работи се и по реконструкцията на Небет тепе и на Източната порта.

Пред Радио Пловдив Стаменов заяви, че имат готовност за продължаване на облагородяването на Бунарджика, на Младежкия хълм и на Сахат тепе. Над 30 проекта  за облагородяване на  междублоковите пространства също чакат пари, за да бъдат стартирани. Една част от тях са в кварталите "Съдийски", "Мараша", в Първа градска част и др. С тези проекти ще се реши проблемът и с паркирането, казва новият стар кмет.

С готови проекти администрацията му разполага и за ремонти на улици и тротоарни настилки, и то съвместно с ВиК, за да бъдат подменени и подземните комуникации. Така един обект в следващите 20 години ще се експлоатира, а няма да се разкопава, което води до компрометиране. Въпрос на финансиране е стартът на ремонта на тези улици.

За миналата година имах проекти за над 6 милиона лева, надявам се да бъдат финансирани. Така ще отговорим на изискванията на нашите съграждани.

Стаменов заяви, че няма да увеличава броя на заместниците си, които в предишния мандат бяха четирима, но дали те и други чиновници в кметството ще запазят постовете си, ще стане ясно след оценяването на досегашната им дейност. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Веси Кокалчева, българска учителка в Лондон

Носим България в сърцето и празника в душата

На 24 май говорим с педагога  Веси Кокалчева , преподавател с 45-годишен стаж. От 18 години тя живее в Лондон, работила е в две български неделни училища, сега е учител на свободна практика. Пред Радио Пловдив тя сопдели, че българите в британската столица ще отбележат празника на светите братя Кирил и Методий официлано тази събота и неделя, тъй..

публикувано на 24.05.24 в 18:32

Българите знаят ролята на своя език в световната култура

"Когато солунските братя се борят за нашата писменост, те са направили това, което много по-късно ние добавяме в химна им -  към огнения дух са добавили огнения меч. Огненият меч ние българите сме употребявали и продължаваме да употребяваме по един достоен начин – знаем какви автори, изпълнители и музиканти имат българите. Ние продължаваме..

публикувано на 24.05.24 в 16:39

Краснописанието е път за духовно усъвършенстване

Една от проявите в Пловдив на днешния 24 май е демонстрация на ръчно калиграфско изписване. В градината на Къщата музей „Христо Г. Данов“ в Стария град всеки желаещ може да се докосне до изкуството на красивото писане. Ще бъде показано как се изписва Старобългарско уставно писмо, а също и ренесансовият шрифт Канчелареска (Cancellaresca) във..

публикувано на 24.05.24 в 14:54

Виктор Костов от НУМТИ - Пловдив към Виенската консерватория

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 14 млади пловдивски творци получиха награда "Почетна значка" от община Пловдив.   За своите творчески постижения бяха отличени  Илиян Тиганев – диригент и председател на ППД „Ангел Букорещлиев“,  Юлия  Йорданова – Керана, актрисата..

публикувано на 24.05.24 в 12:34

Мечтая един ден български учен да получи Нобелова награда

Проф. Д-р Милен Георгиев, ръководител на Лаборатория по Метаболомика в Институт по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН и на отдел “Растителна клетъчна биотехнология” в Центъра за върхови постижения по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив получи за рекорден четвърти път с награда за наука „Питагор“. За последните пет години..

публикувано на 24.05.24 в 12:13