Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът ще решава арестите на обвинените за източване на Здравната каса и НОИ

Случаите с разкритите схеми за източване на държавни институции в Пловдив продължават в съда, където ще се решават мерките за неотклонение на арестуваните за престъпленията.  

Очаква се пловдивската прокуратура  да внесе в районния съд искане за постоянния арест  на тримата арестувани за източването на НОИ-Пловдив. Измамата е за около 3 милиона лева чрез отпускането на пенсии с фалшиви удостоверения за стаж в закрити фирми. Документи за това бяха открити при задържаната с двама съучастници 62-годишна бивша служителка на осигурителния институт Александрина Георгиева. 

Окръжните магистрати  ще заседават по случая с арестуваната за източване на половин милион лева от Здравната каса психиатърка д-р Инна Бончева. Срещу нея са подвигнати обвинения за измама и документно престъпление, свързани с фиктивни прегледи за отпускането на лекарства за шизофрения и пласирането им на черно. След първоначалното и́ задържане Бончева остана в ареста с определение на районния съд. Защитата обжалва на втора инстанция и иска по-лека мярка за неотклонение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50