Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търси се виновникът за скъпото откриване на "Пловдив 2019"

Окръжна прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за извършено престъпление от Фондация „Пловдив – 2019”, във връзка с откриващото събитие на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Това съобщи зам.-окръжният прокурор Галина Андреева – Минчева. 

Решението на прокуратурата е базирано на  констатациите на Агенцията за държавна финансова инспекция. През февруари тази година прокуратурата възложи на агенцията да извърши проверка на разходите по откриващото събитие. Агенцията е открила седем нарушения проверени 43 договора и 13 обществени поръчки на общинска фондация "Пловдив 2019". 

Прокуратурата образува досъдебно производство, защото преценява, че  в констатациите на финансовата инспекция има достатъчно данни за извършено престъпление. 

Галина Андреева обясни, че ще се събират доказателства за това дали евентуално е извършено престъпление през 2018 година и дали има длъжностно лице, което е сключило неизгодна сделка, от което са произлезли значителни вреди за организацията. 

Цената на спектакъла "Ние сме всички цветове" бе 2,4 мил. лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фирма "Меритранс" пое линията Пловдив - София

Фирмата на Петко Ангелов "Меритранс" пое линията Пловдив - София, след като стана ясно, че "Хеброс бус" на Веселин Дошков е спряла да я обслужва. "От вчера возим пътници по линията, поехме я по спешност. Обслужваме по същото разписание 4-те курсове, по които возеше "Хеброс бус". Билети се купуват от шофьорите, защото от автогарата не са ни предоставили..

публикувано на 20.06.24 в 20:00

Арестуваха кмета на Войнягово за продадена камина

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски  за поредна злоупотреба, този път  с обществена собственост.  Според обвинението, младият администратор на Войнягово е отнел с колата си от пенсионерския клуб в селото печка – камина, елементи  за парна инсталация и строителни материали,..

обновено на 20.06.24 в 17:53

Касиерка в банка открадна 144 000 лева, подменила купюрите със зелена хартия

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема 52 годишна жена кражба на над 144 хиляди лева от банка, в която е била касиер. Сумата е теглена в рамките на 4 години – от началото на 2020- та до април тази година.  Досъдебното производство е образувано по сигнал на ръководството на банката, след извършен вътрешен одит. До момента по..

публикувано на 20.06.24 в 17:51

Една четвърт от градските чешми в Пловдив не работят

36 градуса отчетоха термометрите в Пловдив днес на сянка, съобщиха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. Градусите са далеч от температурните рекордите за това време, уточниха оттам. Няма и пострадали от жегата, казаха от Спешна помощ.  В същото време репортерска проверка показа, че в Пловдив има близо 100..

обновено на 20.06.24 в 17:24

Липсват автобуси по шест линии в Пловдив, глобяват двойно повече за климатици

Драмата не е само с климатиците, шест линии от градския транспорт в Пловдив са разбити, сутринта от 150 автобуса са излезли 120 , съобщи директорът на общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“  Георги Стоилов , като уточни, че линиите с  номера 99, 37, 29, 17, 27 и 113 работят с 85 процента от договорения брой автобуси.  До..

обновено на 20.06.24 в 17:23