Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка пред кабинета на кмета Здравко Димитров за първата му приемна

Над 50 човека дойдоха на първата приемна на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Той ги посрещаше с целия си екип от заместник кметове в голямата зала на общината. 

Всеки идваше с проблем, нерешен с години, но най-много като че ли търсеха внимание – обобщи Димитров след близо тричасовата среща с граждани. Идната седмица той ще посети „Дома на учителите“ в Стария град, за да се запознае на място с хората, които го ползват. 

Днес оттам са дошли четирима души, притеснени, че общината ще им вземе дома. „Уважавам много учителите, уверих ги, че това е фалшива новина и не са заплашени“, съобщи Димитров.  

Директорката на СУ „Йордан Йовков“ Таня Николова сигнализира за лошо състояние на спортната му база и е  получила уверение за проекти, по които училището може да кандидатства. „Тръгвам си оттук и се заемам“, сподели тя след приемната. 

Много от сигналите са свързани с асфалтиране или отваряне на достъп до малки улици. 3 жени, живеещи на Главната, поискали да се премахнат озвучителните уредби на артистите с разрешение за прояви на улицата. „Няма как да се махнат, все пак това е свързано с културата на града, с традициите. Но пък ще им забраним сигурно да използват усилватели, ще ги разредим малко. Но това са все проблеми, които са решими. Даже им азах да се усмихнат, да видят колко е хубаво навън."

Сигналите са разпределени по ресори и по всички сигнали, за които общината е компетентна, ще се търсят решения, категоричен е още градоначалникът. Приемните му ще бъдат поне веднъж месечно. Обмислят се и изнесени приемни по районите. 

Всеки, който желае, може да се запише в предварително в деловодството на общината, съобщиха от пресцентъра. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Двама младежи са в болница след сбиване в Пазарджик

Двама младежи са в болница, след като се сбиха в парк в пазарджишкия квартал „Младост“. След сигнала за сбиването със случая се заели полицаи от Криминална полиция и Детска педагогическа стая в РУ-Пазарджик.  Оказало се, че момчетата се скарали и скандалът прераснал в побой. В резултат и двамата са получили травми в лицето и главата и са били..

публикувано на 27.09.24 в 12:11

Пациент с туларемия е лекуван в МБАЛ-Пазарджик

Заболяването се среща рядко, но е потенциално опасно. Причинява се от бактерия.  “Източник на инфекцията за човека са различни мишевидни гризачи, зайци и кърлежи. Заразяването на човека става по различни механизми – при ухапване от кърлежи, при пряк контакт /дране на животни/, при консумация на храни, заразени с екскременти на гризачи, по..

публикувано на 27.09.24 в 11:53