Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Публично обсъждане на бюджета на Асеновград

Публично обсъждане на бюджета на община Асеновград за 2020 година ще се проведе днес от 14 часа в зала 601 на общината. Проекта за новата финансова рамка ще представи пред асеновградчани екипът на кмета Христо Грудев. 

Зам.-кметът по финанси д-р Теньо Манолов вече обяви, че тази година община Асеновград ще разполага с бюджет в размер на малко над 49 милиона лева, 29 милиона от които е държавната субсидия. Инвестиционната програма на Асеновград е за около 5 милиона лева. Сред по-големите обекти е проект за изграждане на нов спортен комплекс и велоалея от центъра до Градския плувен комплекс. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС обсъжда използването на изкуствен интелект в градския транспорт на Пловдив

Общинският съвет на Пловдив ще заседава днес. Съветниците ще гласуват предложение на градската управа за кандидастване с проект по програма „Европейска инициатива за градско развитие – Иновативни дейности“ на Европейската комисия. В проекта се включва използването на изкуствен интелект, с който Община Пловдив ще бори задръстванията в града и ще осигури..

обновено на 09.10.24 в 06:43

Рангел Бизюрев за пореден път се изправя пред съда по делото "Цалапица"

В Пловдивския Окръжен съд започва поредно заседание по делото „Цалапица“. То е срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийство на 24-годишния Димитър Малинов. Предишното заседание в началото на септември се провали заради отсъствието на основни експерти и вещи лица.  Очаква се днес те да се явят и дадат разяснения  по заключенията в проведените от тях..

обновено на 09.10.24 в 06:43

Слънчева сряда и 25° в Пловдив

Днес от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България , ще превали краткотраен дъжд . В сутрешните часове на места по Черноморието и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните..

публикувано на 09.10.24 в 06:42

Кола блъсна мотористка, тапа на "Пещерско шосе"

Мотористка е ранена при катастрофа на "Пещерско шосе".   Състоянието на водачката не е тежко. Откарана е в болница с травма на крака. Катастрофата е станала, след като кола е отнела предимството на мотора. Движението на "Пещерско шосе" е затруднено, образувала се е огромна тапа.

публикувано на 08.10.24 в 19:57

Обвиниха двама за убийството в Столетово

Двама мъже са задържани и и привлчени като обвиянеми за убийството в карловското село Столетово. През нощта в неделя срещу понеделник там, със следи от насилие,  бе открито тялото на 48 годишният Борис Кисьов. Той е издъхнал в наследствената му къща след нападение с нож.  Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово Задържаните за..

публикувано на 08.10.24 в 12:45