Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад пианист изнася концерт, посветен на Бетовен в Пловдив

Симфоничен концерт "250 години от рождението на Бетовен“ със солист Емануил Иванов  ще се състои в Градския дом на културата. 

В програмата са включени Симфония №5 от Бетовен и Клавирен концерт №5 "Императорски". Диригент  е  Диан Чобанов. Поради големия интерес към концерта, за който билетите са изкупени, от Операта съобщават, че концертът ще бъде повторен на 6 февруари.

Изключителният 21-годишен  пианист е завършил Езиковата гимназия "Бертолд Брехт" в Пазарджик. Негова учителка в родния му град е Галина Даскалова, а в София учи при проф. Атанас Куртев. В колекцията си има голям брой награди от национални и международни конкурси.  От есента на 2018 г. той е студент в Кралската консерватория в Бирмингам при Паскал Немировски и Антъни Хюит.  

Лауреат е на награди от конкурси като: „Скрябин-Рахманинов”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Дину Липати” и др. През 2019 г. става лауреат на Втора награда от международния конкурс "Казагранде" (Терни, Италия), а няколко месеца по-късно става носител на Първа награда на конкурса "Феручо Бузони" (Болцано, Италия) - един от най-престижните клавирни конкурси в света. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" - как литературата вижда Пловдив

В навечерието на големия ден 24 май с Емилия Каменова си припомняме знаковите имена, които Пловдив създава в българската литература.  Поглеждаме как литературата вижда Пловдив. Достолепен, могъщ... ..  Но защо тогава е живо това наблюдение: "Изкатерили сме се на раменете на великани, а днес приличаме на джуджета". Слушайте "Срещите" в събота..

обновено на 18.05.24 в 09:01

15-и фестивал "Здравей, Здраве!" този уикенд в Пловдив

За 15-а поредна година пловдивчани и всички гости на Пловдив ще имат възможност да се потопят в атмосферата на традиционния за града ни фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Събитието ще се осъществи тази събота и неделя /18-19 май/ на територията на Дом на Науката и Техниката и в зеленото сърце на Пловдив. Входът е свободен. Тазгодишното..

обновено на 18.05.24 в 08:13

Здравка Андреева издаде "С музика и Дади по света - Африка"

Чаровна дама, влюбена в музиката и в пътешествията и любим учител на много ученици е Здравка Андреева. За нея кризите отварят нови възможности, а пътешествията – нови срещи и познания. Тя е дългогодишен преподавател по акордеон в Музикалното училище „Добрин Петков“, а след като напуска създава музикалната работилничка „Дади“, в която вече 10..

публикувано на 17.05.24 в 17:18

Антоанета Караиванова- Павлова с нова стихосбирка

Антоанета Караиванова-Павлова е родена, живее и твори в Пловдив. Пише поезия и проза. Има публикации в местния и регионален печат, в национални и интернационални сборници и алманаси. Отличавана е в национални конкурси. По нейни стихове са създадени песни, както и химна на Медицински университет – Пловдив /2020/. Член е на Съюза на учените в България..

публикувано на 17.05.24 в 16:10

Звездна италианска вечер на Античния театър

Трима забележителни италиански певци посреща Пловдив с концерт-спектакъла  „THE MAGIC OF ITALIA”. На 06.06.2024 (четвъртък) от 20:30 ч. красотата на италианската песен ще властва на сцената на Античния театър . Броени дни остават до срещата с ДЖАНИ СКРИБАНО, ЛУКА МИНЕЛИ и КИАРА ПЕРАЛЕ. Под съпровода на оркестъра на ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ПЛОВДИВ,..

публикувано на 17.05.24 в 10:54