Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се правят мащабни ремонти по жп тунел "Козница" и жп участъка Копривщица – Стряма

От днес до август спират влаковете между Карлово и Антон

За клиентите на БДЖ в този участък е осигурен превоз с автобуси

| обновено на 03.02.20 в 10:10

От днес до 29 февруари изцяло се спира движението на влакове по подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, съобщават от БДЖ. Причината е подготовка за мащабни ремонти по жп тунел "Козница" и рехабилитация и модернизация на жп инфраструктурата в участъка Копривщица – Стряма. 

Изпълнението на проекта ще започне от 1 март и по предварителни планове ще продължи до август. До приключване на ремонтните дейности за клиентите на БДЖ в този участък ще бъде осигурен превоз с автобуси. 

Промяната ще засегне движението на два бързи и четири пътнически влака по линията София - Бургас, Бургас - София, София - Карлово, Карлово- София, София- Копривщица, Копривщица - София. 

Промените в разписанието на влаковете, както и разписанието на автобусите в участъците, където композициите ще бъдат заменени с автобуси, е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.

Разписание на влаковете:

  • София в 13:00 ч., ще пътува с променено разписание. Влакът ще тръгва от София в 12:15 ч. като бърз влак № 3693 от София до Антон. Между гарите Антон и Карлово пътниците ще бъдат превозвани с автобус, след което ще продължат пътуването си до Бургас по редовното разписание на бързия влак;
  • Бързият влак № 3622 от Бургас за София, който заминава в 08:30 ч., ще пътува по обичайното си разписание до Карлово. Между гарите Карлово и Антон пътниците ще бъдат превозвани с автобус, след което ще продължат пътуването си с бърз влак № 3692 от Антон до София;
  • Пътническият влак № 30113 от София за Карлово, който заминава от Централна гара София в 13:30 ч., ще тръгва с 60 минути по-рано, т.е. в 12:30 ч и ще се движи до гара Антон. От Антон до Карлово пътниците ще бъдат превозени с автобус;
  • Пътническият влак № 30116 от Карлово за София, който заминава в 12:55 ч., ще се движи само от Антон до София. Пътниците за този влак ще бъдат превозени с автобус от Карлово до Антон, като автобусът ще тръгва от гара Карлово в 12:52 ч.;
  • Пътническият влак № 30121 от София за Копривщица, който заминава от Централна гара София в 09:00 ч., ще тръгва с 13 минути по-рано, т.е. в 08:47 ч и ще се движи до гара Антон. От Антон до Копривщица пътниците ще бъдат превозени с автобус;
  • Пътническият влак № 30122 от Копривщица за София, който заминава в 11:25 ч., ще се движи само от Антон до София. Пътниците за този влак ще бъдат превозени с автобус от Копривщица до Антон, като автобусът ще тръгва от гара Копривщица в 11:13 ч.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Урсула фон дер Лайен изпълни Античния театър в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата и се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата..

обновено на 02.06.24 в 18:30

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42

Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи в Пловдив

„С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите в МВР  в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги.   Благотворителният концерт е  на сцената на пл. Стефан Стамболов от  10.00 ч. и ще приключи към 11.30 ч., за да може желаещите да се..

обновено на 02.06.24 в 11:22

Пловдив отдава почит пред саможертвата на героите

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово ще произнесе поетесата Ина Иванова, носител на награда „Пловдив“...

обновено на 02.06.24 в 08:53