Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият рейнджър, убил Десислава, отива в затвора за 16 години

Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

16 години затвор получи бившият рейнджър Светослав Каменов за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, извършено в Сопот през ноември 2018 г. Той ще трябва да заплати и 120 000 лева кръвнина на майката на убитата жена. Присъдата е за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Последната дума на Каменов бе, че съжалява за стореното, което не е направил умишлено, а в състояние на афект.

„Извинявам се на майката на Десислава, както и на Българската армия, че й отнех неин служител“ – каза пред съда Каменов.

Защитата заяви, че присъдата е справедлива и едва ли Каменов ще иска обжалване. Прокурорът също обяви, че е удовлетворен от присъдата.

На въпрос на прокурора защо не се е обадил веднага на 112, за да поиска медицинска помощ за Десислава, Каменов отговори, че не се е обадил, защото в това състояние на афект би могъл да посегне и на полицаите, дошли на произшествието.

„Така стана по-добре за обществото, иначе можеше да има и други жертви“ – заяви Каменов в съдебната зала.

Припомням, че извършителят не съобщава на органите на реда за стореното една седмица, в която Десислава е в неизвестност, а той прекарва времето си в София и Кюстендил.

„Исках да събера мислите си“ – обясни пред съда бившият рейнджър.

Преди години Каменов и Стоянова служили заедно във военното поделение в Карлово и поддържали близки колегиални отношения, като по-опитният Светослав, участвал в задгранични мисии, дори помагал за задочното й обучение в сержантски колеж.

На 29 ноември 2018 г. те се скарали заради повредената кола на жената, която колегата и обещал да поправи. Вместо това обаче, той я продал за вторични суровини срещу 300 лева. При възникналия поради това скандал бившият командос ударил и после задушил колежката си, а тялото скрил в ракла в къщата си в Сопот.

След разобличаването му при разследването, той сам посочил на полицията мястото но престъплението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Урсула фон дер Лайен: Благодаря за подкрепата за Украйна!

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив.  Тя бе посрещната с голям интерес от пловдичани, които изпълниха Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата е  част от..

обновено на 02.06.24 в 20:54

Урсула фон дер Лайен изпълни Античния театър в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата и се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата..

обновено на 02.06.24 в 20:02

Пловдивският митрополит Николай потвърди отказа си да е патриарх

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Преди началото на церемонията Пловдивският митрополит Николай заяви: "Кой ще е патриарх ли? Аз няма да съм, това мога да ви заявя. А кой ще е патриарх..

обновено на 02.06.24 в 19:14

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42