Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха изцяло обновеното СУ "Любен Каравелов" в Пловдив

| обновено на 10.02.20 в 16:59
6
Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Кметът Здравко Димитров преряза лентата на изцяло ремонтираната сграда на Средно училище „Любен Каравелов“. С над 1 милион и 800 хиляди лева по Оперативна програма „Региони в растеж“, са обновени класните стаи, създадени са кабинети за часовете по музика и музикални инструменти, асансьор и рампа за хора с увреждания.

В момента няма по-модерно училище от нашето. Много се радваме, че вече имаме условия за работа и се надяваме нашите успехи да се множат, това заяви Славка Щерева, директор на СУ „Любен Каравелов“.

Предстои втори етап от реконструкцията, която предвижда изграждане на модерна сграда, в която ще има физкултурен салон, басейн и актова зала. Строителните дейности бяха забавени, тъй като на мястото имаше трафопост на EVN.

Доволен съм от това, което видях. Предстои да се направи физкултурен салон, в който незнайно защо попада трафопост. Имам уверението от ЕVN, че ще бъде преместен този трафопост. Има и кабел, който също попада на мястото на залата. Това за мен са неща, които са недопустими. Когато се прави едно задание, когато се строи нещо, трябва да се знае какво има на терена. Защото това допълнително утежнява проекта. Ще направим всичко възможно тези даровити деца да могат да спортуват нормално, заяви Здравко Димитров.

Кметът не уточни кой носи вина за създалата се ситуация, но заяви, че проблеми има и в детските градини, които се ремонтират по ОП „Региони в растеж“.

Заместник-кметът с ресор „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев заяви, че средствата за ремонт надвишават определените в проектите - за детска градина „Снежанка“ около 450 000 лева, а също и в „Перуника“ с около 250 000. Причината е пропуски в проектите.

Някои от перата са забравени в проектите, когато са входирани в Оперативна програма „Региони в растеж“. Това налага отпускането на още бюджетни средства за довършването на ремонтните дейности на тези две детски градини, обясни Райчев.

Кметът Здравко Димитров заяви, че ще се обсъди и възможността за закупуване на съседната на училището сграда, която е била продадена с решение на ОбС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Честваме Петровден!

Днес православната църква чества едновременно паметта на апостолите Петър и Павел, наречени първовърховни и вселенски учители.  Те с усърдие разпространяват Христовото учение и претърпяват страдания, гонения и мъченическа смърт заради вярата. Оставят послания, в които се разясняват християнските ценности и правилата на църковния живот.  Петър се..

публикувано на 29.06.24 в 08:56
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34