Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха заместник-ректори на АМТИИ

Академичният съвет на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" гласува управленския екип на ректора проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак. 
За зам.-ректор по учебната дейност бе избран проф. д-р Костадин Бураджиев, а зам.-ректор по научноизследователската дейност става проф. д-р Галина Лардева. 
Проф. Бураджиев завеждаше учебната дейност на академията при втория мандат на предишния ректор проф. Милчо Василев, а проф. Лардева досега бе декан на факултет "Изобразителни изкуства". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ученически рок групи разтърсват Младежкия хълм

Ученически рок групи от цялата страна се събират на 8-то издание на S`Cool Rock Fest в пловдивския STAGE PARK на Младежкия хълм. Мотото на неговото осмо издание е „Рокът за едно по-добро бъдеще“,  като в него ще се изявят ученически рок групи от цялата страна. Заради все по-големия интерес за участие от страна на групите, тази година..

публикувано на 21.06.24 в 07:58

Днес е изпитът по математика за седмокласниците

Очаква се близо 5 700 ученици да се явят днес на националното външно оценяване по математика след седми клас.  Изпитният тест съдържа общо 23 задачи. Толкова бяха като брой и през миналата година. Промяна обаче има в две от задачите в първата част от теста. В този модул всички 20 задачи през настоящата година ще са с избираем отговор - за разлика от..

обновено на 21.06.24 в 07:50

Автобус на водород тръгва по улиците на Пазарджик

Жителите на Пазарджик ще могат да пробват пътуване с първия водороден автобус в България, който ще бъде тестван по улиците на няколко града.  Инициативата е част от „Български водородни дни", които се провеждат от 16 до 26 юни в три града в страната ( София, Стара Загора и Пазарджик) и има за цел да популяризира водородния електрически транспорт като..

обновено на 21.06.24 в 07:50

Фирма "Меритранс" пое линията Пловдив - София

Фирмата на Петко Ангелов "Меритранс" пое линията Пловдив - София, след като стана ясно, че "Хеброс бус" на Веселин Дошков е спряла да я обслужва. "От вчера возим пътници по линията, поехме я по спешност. Обслужваме по същото разписание 4-те курсове, по които возеше "Хеброс бус". Билети се купуват от шофьорите, защото от автогарата не са ни предоставили..

обновено на 21.06.24 в 06:50

Опасни жеги и днес, с температури до 38° на сянка

Жълт код за опасно високи температури издаде НИМХ за петък, 21 юни. Предупреждението от първа степен важи за за горещо време с максимални температури до 35-38 градуса за по-голямата част от страната, и се отнася за по-голямата част от Дунавската равнина, Благоевградско, Пазарджишко, Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Ямболско. В източната..

публикувано на 21.06.24 в 06:16