Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат пари за Южната дъга и за спортна зала в Тополово

| обновено на 29.02.20 в 14:27

Министър-председателят Бойко инспектира изграждането на кръгово кръстовище на Асеновградско шосе с Околовръстния път на Пловдив. Той призова строителите да побързат, за да се освободи движението към Пловдив. Борисов нареди на финансовия министър Владислав Горанов да се направят всички необходими стъпки, за да започне изграждането новия лъч на Околовръстното, за което са необходими 15 милиона лева и което ще свърже пътя за Асеновград с пътен възел "Скобелева майка" на Цариградско шосе, а оттам и с АМ "Тракия". Така ще изкараме целия транзитен трафик извън Пловдив, коментира премиерът.

Преди строителството на обекта Борисов посети училище "Найден Геров" в район "Източен", в което 1300 деца имат физическо в пригодени за това класни стаи.  То е едно от 7 те училища в областта, в които с държавно финансиране ще се построят физкултурни салони.

В "Столипиново"  жители на квартала го помолиха да обърне внимание на поликлиниката им, която не била оборудвана с всичко необходимо.

Борисов посети и училище "Петко Каравелов" в Асеновград, включено в същата програма. 

Волейболният клуб в село Тополово, община Асеновград, до края на годината ще има нова спортна зала, в която ще могат да тренират целогодишно. Това стана ясно на срещата на премиера с децата от клуба, които го помолиха за финансиране на съоръжението, като го запознаха със спортните си успехи. В село с 3000 жители има картотекирани 55 момичета в клуба, разказа  треньорката им. Премиерът нареди спортният министър Красен Кралев и кметът на общината Христо Грудев до края на следващата седмица да се запознаят на място с терена, на който ще се изгради съоръжението.

По повод отбелязването на 150 години от създаването на Българската екзархия министър-председателят Бойко Борисов посети Бачковския манастир. Там премиерът бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. „Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него“, заяви министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.

„Получихме сериозна финансова подкрепа от правителството през последните дни, очаква ни много работа. Освен целевата субсидия за стадионите на ПФК „Ботев“ и ПФК „Локомотив“ и за спортните зали на пет училища, ще получим и 15 милиона леваза изграждане на Южната тангента на Околовръстното шосе от Кръговото на Асеновградско шосе до Скобелева майка, което ще помогне много за извеждане на трафика от града“. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след посещението на премиера Бойко Борисов днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" - Кърджали, "Демокрация" и "Подкрепа". От 1991 до 2005 е журналист в българската редакция на ВВС...

публикувано на 22.05.24 в 22:51

Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито!

На официална церемония в Драматичен театър-Пловдив се връчват наградите „Пловдив“. Отличията са в 12 категории в различни сфери на изкусвото и културата. Специалната награда "Пловдив" връчи пловдивският кмет Костадин Димитров и тя отиде при Йордан Велчев.   "Аз съм изключително развълнуван. Но винаги съм мислил, че ние, всички пловдивчани, дължим..

обновено на 22.05.24 в 20:31

Пловдивската полиция обяви мерки за ограничаване на скоростта в града

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 22.05.24 в 16:50

РУО-Пловдив връчи награди на учители и директори

Шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди на специална церемония, организирана от Регионалното управление на образованието. Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив каза: „След известна пауза отново съм сред вас с толкова много съмишленици. Вие сте мотиваторите, от които зависи бъдещето на нашите деца. Поздравявам ви за..

публикувано на 22.05.24 в 16:47

Измама за над 130 000 лв завърши със затвор за трима

Окръжният съд в Пловдив постанови затвор от 7 до 12 години за две жени и мъж, измамили възрастен човек от Белозем с повече от 130 хиляди лева. Тримата използвали добре отработената схема за взимане на заем и предложение за безвъзмезден ремонт на дома. Едната от обвиняемите завързала близки отношения с 66 годишния мъж и той й давал пари..

публикувано на 22.05.24 в 15:36