Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 10 и 12 см снежна покривка в Смолянска област

Между 7 и 12 см е снежната покривка в Смолянска област, съобщи за БНР дежурният в Областното пътно управление в Смолян. Всички пътища са проходими при зимни условия и няма въведени ограничения за движение на автомобилите през проходите на планинската област. През изминалата нощ не са постъпвали сигнали за закъсали, бедстващи хора или възникнали инциденти.

Ограничава се движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала поради снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.

До 25 сантиметра достига снежната покривка в едно от най-високопланинските места в община Асеновград – село Жълт камък. В Мостово е натрупал около 15 сантиметра сняг. Толкова е и снежната покривка в село Бор. Снеговалежът по планинските населени места в общината продължава, а пътищата се почистват своевременно.

Пътищата са проходими, снегопочистване се извършва не само по главните, но и по малките улици в селата. В Тополово покривката е 3-4 сантиметра и снегът се натрупва само по покривите. Там не се налага снегопочистване на пътната мрежа. Към момента няма сигнали за бедстващи хора, прекъснато електрозахранване или други проблеми.

Сняг вали и в Пловдивска област.

В 8 от 10 общини в област Враца няма ток заради продължаващия от вчера снеговалеж.

Регионът е с най-голяма снежна покривка в страната от 25 см.

Електрозахранването е прекъснато в населени места в общините Враца, Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина, Оряхово, Мизия, Криводол и Роман.

Предупреждения със съответните кодове за времето са в сила за цялата страна. Оранжев, за обилен снеговалеж, е обявен в областите Монтана, Враца, Ловеч и Габрово.

В останалите райони е издаден жълт код за сняг, в Централна и в части от Южна и Югоизточна България - за дъжд, а в по-голямата част от Черноморието предупреждението е за силен вятър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват крупна кражба на пари от дома на фермер в Белозем

Крупна сума пари е открадната от къщата на известен фермер в Белозем. От полицията потвърдиха, че по случая се води разследване, но отказаха да дадат други подробности. И днес има засилено полицеско присъствие в селото, породено от дръзкия обир, станал посред бял ден. Мместни хора твърдят, че от къщата на земеделския производител Стоян..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

Седем деца живеят в чужбина, а се водят ученици в СУ "Найден Геров"

Седем деца са били извън България, а са записани като ученици в Средно училище „Найден Геров“ в Пловдив. Това сочи проверката на директора Сашка Кръстева. Тя бе назначена на поста след скандала миналата година с починала ученичка, на която са писани оценки месеци наред. По случая започна проверка на МОН. Уволниха училищен директор заради писани..

обновено на 26.06.24 в 12:22

Искам тази агония да приключи, заяви в съда Дебора

С думите „ Измина една година от случилото се, вече искам тази агония да приключи” Дебора Михайлова от Стара Загора коментира старта на четвъртото заседание по делото срещу нейния мъчител Георги Георгиев, което се гледа в Пловдивския районен съд.  Тя отново повтори очакването си процесът да се увенчае с максимална присъда за бившия охранител,  с..

обновено на 26.06.24 в 12:22

Българският народ ще има достоен архипастир

„ Ние се молим Бог да благослови православния български народ да има достоен предстоятел на родната Българска православна църква .“ Това заяви Пловдивският митриполит Николай по повод предстоящия общоцърковен събор на 30 юни, който трябва да избере нов български патриарх. Владиката посочи, че " със сигурност изборът на патриарх, на..

обновено на 26.06.24 в 12:22

EVN Топлофикация преминава към онлайн фактури

EVN Топлофикация преминава към издаването само на онлайн фактури за консумирана топлоенергия и битова гореща вода на своите клиенти. Промяната е част от дигитализацията и подобряването на услугите на дружеството.  Всеки клиент на EVN Топлофикация може да намери своята фактура в портала „EVN Oнлайн плюс“ . В него клиентите ще открият оригинал на..

публикувано на 26.06.24 в 12:14