Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След тотална дезинфекция

Родилното на УМБАЛ "Свети Георги" възстанови работата си

Няма заразени сред контактните на болната от коронаврирус главна акушерка

| обновено на 01.04.20 в 12:44

Възстановена е работата на Родилно отделение на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги”.

То бе затворено за дезинфекция в края на миналата седмица,  след като старшата акушерка даде положителна проба за коронавирус. Изследвани са всички нейни контактни лица, съобщават от болницата. Сред тях заразени няма.

Междувременно преди дезинфекцията бяха изписани всички бременни и родилки, въпреки, че заболялата акушерка не е контактувала с тях.

От днес е възстановен нормален режим на работа и прием на бременни жени, при спазване на всички санитарни изисквания и мерки за безопасност в периода на епидемията от Covid-19, съобщи началникът на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова.

Служителите спазват противоепидемичните мерки, следят за промени в здравословното си състояние и това на колегите си, а още при приемането на всяка бъдеща родилка се преценя нейният общ здравен статус, обясни проф. Учикова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха трима младежи, отглеждали канабис вкъщи

Трима младежи на възраст между 18 и 21 години са арестувани за отглеждане и притежание на наркотици в панагюрското село Попинци.  При акция на криминалисти от Панагюрище били претърсени къщите, в които живеели момчетата. В една от тях разследващите открили мини оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с устройства за контрол на осветлението,..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Поевтинява годишната транспортна карта в Пловдив, билетите без промяна

Реформи, обобщени в доклад за състоянието на градския транспорт  и цялостната транспортна схема предлага за обсъждане в Общинския съвет и гражданите новият заместник-кмет по транспортните въпроси на Пловдив Савина Петкова.   След задълбочен анализ се предлага рязко намаление на годишната карта за градски транспорт, две нови автобусни линии,..

обновено на 23.05.24 в 10:25

Пловдивската полиция обяви мерки срещу пътния травматизъм

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 23.05.24 в 09:27

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" - Кърджали, "Демокрация" и "Подкрепа". От 1991 до 2005 е журналист в българската редакция на ВВС...

обновено на 23.05.24 в 09:27

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха за днес жълт предупредителен код за интензивни валежи.  Силен дъжд се очаква за няколко области, сред които са  близките Пазарджик, Стара Загора и Смолян.  Предупреждението за Пловдивска област визира вероятност от силни дъждове в северната и част,  Карловския регион.  Днес..

обновено на 23.05.24 в 06:36