Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горя покривът на Девическия манастир в Калофер

Карловски огнеборци потушиха бързо пожар, избухнал в девическия манастир "Свето Въведение Богородично" в Калофер. Огънят е пламнал около 14 часа, като пламъците са тръгнали от комин на печка с твърдо гориво от втория етаж на манастира

Два противопожарни автомобила с екипажи от РСПБЗН Карлово са изпратени веднага на мястото на пожара. Огнеборците са потушили бързо пламъците, които не са засегнали останалите помещения.

Унищожени са около 10 кв метра от покрива на манастирската постройка. Няма пострадали.


Галерия

Още от категорията

Според кмета оградата на Небет тепе няма да пречи на гледката, ще пази от вандали

Ажурната ограда на Небет тепе с височина 2 метра е сложена, за да пази обекта от вандализъм. Това каза кметът Костадин Димитров, който заяви, че се ангажира с идеята да се откриват панорамните гледки към Пловдив. "Оградата е ниско поставена и не пречи, изпълняваме предписанията на проекта, подписан от НИНКН", уточни Димитров. "В града, за..

обновено на 26.02.24 в 15:17

На този етап съветниците в Пловдив остават без по-високи възнаграждения

Областният управител върна за ново разглеждане решението на общинските съветници от Пловдив, с което те увеличиха възнагражденията си.  Според Илия Зюмбилев актуализацията на възнагражденията е незаконосъобразна, тъй като не е приет Правилник за изменение и допълнение за работата на съветниците. Не е спазена и процедурата проектът да бъде предложен..

публикувано на 26.02.24 в 14:59

Започна процесът за убийството на Митко от Цалапица

С викове "убийци" започна и завърши днешното заседание по делото за убийството на 24 годишния Димитър Малинов от Цалапица. Пред съда бяха изправени близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на трупа на убития Митко, като х од на  съдебния процес беше даден, въпреки отсъствието на основния заподозрян Рангел Бизюрев...

публикувано на 26.02.24 в 13:44

Кметът оттегли искането на екипа му за уволнение на шефа на Онкото

Предложението да бъде освободен предсрочно управителя на  Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев е оттеглено и няма да се гледа на предстоящата сесия на 29 февруари. От общинската администрация  потвърдиха информацията, но коментираха, че в това няма нищо необичайно.  Екипът на Костадин Димитров иска смяна на шефа на..

публикувано на 26.02.24 в 13:16

Нова улица в "Източен" разтоварва трафика около хипермаркетите

Първа копка на новата улица „Георги Странски“ направиха кметовете на Пловдив и район „Източен“ Костадин Димитров и Емил Русинов. Първият етап на отсечката, която ще свързва ул.  "Генерал Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург" е дълъг 200 метра и ще бъде с широчина 7 метра.  Ще бъдат изградени общо 51 паркоместа. Очаква се след като..

публикувано на 26.02.24 в 13:09