Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По един нов случай в Пазарджик, Пловдив и Смолян

Спират брифингите на ген. Мутафичйски от Националния оперативен щаб

Починал е 64-годишен мъж от Смолян

| обновено на 02.05.20 в 16:12

От днес Щабът за борба с разпространението на коронавируса прекратява редовните си сутрешни брифинги в досегашния си вид. Мотивът е, че българското общество е достатъчно добре информирано за всички особености около коронавируса.

Последните данни за денонощието съобщи не генерал Венцислав Мутафчийски, а секретарят  на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 

Установени са 47 нови случая на коронавирус у нас и с това общият брой на заразените става 1588. Излекуваните са 18 процента.  Най-много - 22 са новите случаи във Видин, а Разград е новата област с доказано разпространение на новата зараза. По един нов случай има в Пазарджик , Пловдив и Смолян. 

Трима са починалите за последните 24 часа в страната. В Сливен почина първият, заразен с коронавирус в страната лекар - жена на 43 години от местната болница. Там е  починал и мъж на 65 години с онкологично заболяване. Третата жертва за денонощието е мъж от Смолян, на 64  години с придружаващи заболявания. 

Доц. Димо Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ограничават движението заради мача "Ботев" - "Левски"

Ограничават движението заради футболната среща ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София Във връзка с провеждането на футболна среща  между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София на стадион „Христо Ботев“ на 05.10.2024 г. /събота/, за времето от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението по бул. ,,Източен“ от кръстовището с..

публикувано на 05.10.24 в 08:15

Катерачи изкачват сградата на Община Пазаржик

За поредна година се провежда външно изкачване на най-високата сграда в Пазарджик – тази на общината . То ще се състои днес и утре, като състезанията са любителски, но могат да участват и професионалисти.  Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео..

публикувано на 05.10.24 в 08:13

Велинград е домакина на кампанията "Капачки за бъдеще"

Есенната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава този уикенд. Днес Велинград е домакин на кампанията , наред с още 8 града в цялата страна. В града на Вела Пеева пластмасови капачки и бутилки, както и алуминиеви кенчета ще се събират на паркинга на голям хипермаркет от 9.30 до 13.30 ч. Следващия уикенд кампанията ще бъде в Пловдив в..

публикувано на 05.10.24 в 08:09

ВУСИ открива новата академична година

Висшето училище по сигурност и икономика ще открие тържествено новата академична 2024/25 година на 5 октомври, събота, от 11 часа. Церемонията ще се състои в аудитория „Проф. д.и.н. Тончо Трендафилов“ в сградата на вуза. На събитието се очаква да присъстват представители на държавни и общински администрации в Пловдив и областта, на висши училища и..

публикувано на 05.10.24 в 07:55

Министърът на културата уволни директора на Смолянския театър

Със заповед на Министъра на драмата Найден Тодоров директорът на Родопския театър "Николай Хайтов" Румен Бечев е освободен от длъжност.  Заповедта влиза в сила от днес, съобщиха от  Министерството на културата. Името на Румен Бечев беше замесено в скандала "Разград" за фиктивни назначения, извършени от директора на ТМФЦ Левон..

публикувано на 04.10.24 в 16:54