Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани ще звънят в общината на един номер

| обновено на 04.05.20 в 08:28

Община Пловдив разработва единен безплатен телефонен номер, тип 0 800 за връзка и в услуга на гражданите, който ще стартира работа в рамките на следващата седмица. Целта е да се изгради първият в страната общински колцентър, на който служители на общината да дават информация на гражданите, свързана с работата на администрацията и нейните структури. 

Идеята за неговото създаване е на Общинския кризисен щаб, който обяви няколко номера за различни услуги с въвеждане на извънредното положение – за организация на доброволци, за предоставяне на социални услуги, за съвместната инициатива с БЧК за психо-социална подкрепа. 

Обслужването на тези линии показа, че в състояние на стрес хората не се ориентират добре в множеството номера и звънят на първия, който им е попаднал. Така на телефоните на координационния център започнаха да постъпват множество обаждания по административни въпроси или за търсене на психологическа помощ. Това налагаше тези запитвания да бъдат насочвани към други номера. 

За да улесни гражданите, Общинският кризисен щаб реши да разработи единен номер, който да приема обажданията и да ги разпределя, без да се прекъсва телефонното обаждане.

В момента се формира и се обучава екипът на новата услуга. Обажданията ще се приемат в рамките на работното време на институциите. През този начален етап ще се събират база данни от въпроси и казуси на граждани, въз основа на които ще бъде разработена системата за приемане, управление и навременно решение на поставените от гражданите въпроси.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Днес е последният ден за регистрация на листи за вота 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 15:23

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 15:22

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ има амбицията да е първа политическа сила в Пловдив на предстоящия парламентарен вот. Това стана ясно при регистрацията на листата в 16-ти РИК.  Водач на листата на ПП-ДБ в града е бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Второто място е..

публикувано на 07.05.24 в 15:10

Нови две деца в Пловдив с коклюш, заболелите са вече 23-ма

Две деца на 14 и 10 години в Пловдив са заразени с коклюш през Великденските празници. Заболяването при тях протича леко, учениците са на домашно лечение.  И  двете деца са били имунизирани за коклюш. Те учат в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и Основно училище „Душо Хаджидеков“. Класовете им са поставени под карантина до 13..

публикувано на 07.05.24 в 15:07

Кристиан Вигенин и Иван Петков регистрираха листата на БСП в Пловдив

Водачите на листите на БСП за Европейски парламент – Кристиан Вигенин и за Парламентарни избори в Пловдив-град – Иван Петков регистрираха листата на социалистите в 6-та РИК. Те бяха придружени от останалите кандидати на БСП в града под тепетата. След Петков на второ място е Катя Стоилова, а на трето Теодора Николаева. В листата..

публикувано на 07.05.24 в 13:12